ΣΠΟΡ

Super League: «Λάμψη» Κωνσταντέλια στο 3-1 του ΠΑΟΚ στα Ιωάννινα - «Διπλό» του Αστέρα στο Βόλο

Super League: «Λάμψη» Κωνσταντέλια στο 3-1 του ΠΑΟΚ στα Ιωάννινα - «Διπλό» του Αστέρα στο Βόλο
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Μετά από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα (ήττα 1-0 από τον ΟΦΗ, ισοπαλία 0-0 με τον Άρη στην Τούμπα), ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα τρίποντα με άκρως... πειστικό τρόπο, καθώς επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 στους «Ζωσιμάδες» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής και «σκαρφάλωσε» στη 2η θέση της βαθμολογίας της Super Leauge, με δύο αγώνες περισσότερους απ’ τον τρίτο Παναθηναϊκό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον δικέφαλο του Βορρά, ήταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο οποίος σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ, για να έρθει στο φινάλε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και να προσθέσει τη δική του όμορφη «πινελιά» στο διπλό της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο Παμλίδης είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τον ΠΑΣ, ο οποίος παρέμεινε για 4ο σερί ματς χωρίς νίκη (2 ισοπαλίες και δύο ήττες).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα μεγάλο λάθος του Κλέιμαν που έφερε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Στο 4ο λεπτό, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων προσπάθησε να κάνει ένα βολέ, ο Μπράντον Τόμας εκτός περιοχής του έβαλε κόντρα, με την μπάλα να φτάνει στον Κωνσταντέλια ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Στο 24’ ο Λιάσος έκανε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής με τον Κοτάρσκι να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Σόρια, ο Παμλίδης στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω και στο 33’ «χτύπησε» ξανά με άλλο ένα υπέροχο γκολ του Κωνσταντέλια. Σε γρήγορη αντεπίθεση, ο Μπράντον Τόμας έδωσε στον 20χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος «ζύγισε» ωραία την μπάλα και με άπιαστο γωνιακό σουτ έξω απ’ την περιοχή έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του, κάνοντας το 2-1.

Στο 38’ από εκτέλεση φάουλ του Σόρια, ο Μπάλαν έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα εκτός εστίας. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να διαχειριστεί τη κόπωσή του απ’ το ταξίδι που είχε την Πέμπτη στη Φινλανδία κι έψαξε για ένα τρίτο γκολ στις αντεπιθέσεις.

Το πέτυχε στο 77’ με ένα καταπληκτικό πλασέ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τη μία έπειτα από ασίστ του Σαμάτα, «κλειδώνοντας» την πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ στη Super League.

Μεγάλο «διπλό» ο Αστέρας στο Βόλο

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς επικράτησε του Βόλου με 2-1 στο «Πανθεσσαλικό» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League κι έκανε βαθμολογικό... άλμα, πιάνοντας θέση στη «ζώνη» των play off, έστω και με αγώνα περισσότερο

Η ομάδα της Αρκαδίας κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, όταν πήρε «αέρα» δύο τερμάτων χάρις τα γκολ των Μιριτέλο (7’) και Γκρόζντανιτς (22’), με τον Βόλο να μειώνει στο 59’ με το εύστοχο πέναλτι του Τρουιγιέ, αλλά να μην καταφέρνει κάτι περισσότερο ως το φινάλε του ματς.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς μπήκε τρομερά συγκεντρωμένη στο παιχνίδι και στο 7’ πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Ο Καρμόνα έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Ασλανίδης έκανε κακή απομάκρυνση κι ο Μιριτέλο που πήρε το ριμπάουντ, με υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Αστέρα.

Στο 10’ ο Ο Πέπε Καστάνιο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Παπαδόπουλο, ενώ στο 22’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 2-0. Ο Μπαρτόλο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Γκρόζντανιτς νίκησε δύο αντιπάλους στον αέρα και με... ανάποδη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Σίτο απέφυγε τον Άλχο και με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με την κεφαλιά του Μιριτέλο στο 50’ που πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Βόλος ξαναμπήκε στο παιχνίδι με πέναλτι που κέρδισε στο 54’ ο Σιέλης από τον Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος τον χτύπησε άγαρμπα στην έξοδό του. Ο Τρουιγιέ ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 1-2 για την ομάδα της Μαγνησίας.

Στο τελευταίο ημίωρο, παρά την πίεση που άσκησε ο Βόλος, ο Αστέρας κατάφερε να διαχειριστεί με ηρεμία το προβάδισμά του και κατέκτησε το πρώτο «διπλό» του στη σεζόν, παρά την τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Γκαρσία στο 90'+2', ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νίκο Παπαδόπουλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ