ΣΠΟΡ

Super League: Αλώβητοι συνέχισαν ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Super League: Αλώβητοι συνέχισαν ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Χωρίς απώλειες συνέχισαν στο πρωτάθλημα οι «Big-4» του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς στην 11η και τελευταία «στροφή» πριν τη διακοπή για την Εθνική ομάδα, προχώρησαν όλοι με νίκες.

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της Κηφισιάς στην Καισαριανή, η ΑΕΚ «σκούπισε» με 3-0 τη Λαμία, ο Ολυμπιακός «ξεμπέρδεψε» από την Τρίπολη φτάνοντας στο 2-0 επί του Αστέρα, ενώ και ο ΠΑΟΚ παίζοντας ένα... φλύαρο play station επιβλήθηκε 2-1 του Παναιτωλικού στην Τούμπα.

Πράσινο «τρίποντο» κορυφής

Με άλλη μία πολύτιμη εκτός έδρας νίκη που τον διατηρεί στο +4 απ’ τους ανταγωνιστές του, ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τον τρίτο κύκλο αγώνων του, επικρατώντας της Κηφισιάς με 1-0 στο γήπεδο της Καισαριανής, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι, κορυφαίος παίκτης των «πράσινων» στο ματς έκρινε με ένα εξαιρετικό γκολ στο 58’ το διπλό για το «τριφύλλι» που έχασε πολλές ευκαιρίες για μία πιο ευρεία νίκη.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Βαφέας (80’ Οζέγκοβιτς), Λαντρ, Παρράς, Σνεϊντερλίν (13’ λ. τρ. Μποτία), Ιπαλίμπο, Μασούρας, Πρίτσας (69 Σάντος), Τετέι (80’ Νίνης), Αντερέγκεν (70’ Μπιφουμά).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι (63’ λ. τρ. Ζέκα), Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν, Τσέριν, Μαντσίνι (79’ Βέρμπιτς), Τζούριτσιτς (70’ Μπερνάρ), Αϊτόρ (70’ Παλάσιος), Σπόραρ (79’ Ιωαννίδης).

Ουσιαστική η ΑΕΚ, 3-0 τη Λαμία

Πραγματοποιώντας μια ουσιαστική εμφάνιση, η ΑΕΚ επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας με 3-0 τη Λαμία στην OPAP Arena, σε αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Λιβάι Γκαρσία (10’), Σέρχιο Αραούχο (36’) και Πέτρος Μάνταλος (90’+4’πέν.) πέτυχαν τα γκολ των νταμπλούχων που δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (77’ Πήλιος), Κάλενς, Βίντα, Σιντιμπέ (62’ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (69’ Πιζάρο), Πινέδα, Ελίασον, Λιβάι (70’ Πόνσε), Αραούχο (69’ Τσούμπερ).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ (46’ Τόσιτς), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ, Σαντάνα, Σλίβκα (83’ Τσιλιανίδης), Μαρτίνεθ (73’ Λόνγκο), Τσιλούλης (46’ Τζανδάρης), Καρλίτος (74’ Μάλτσι).

«Λυτρωτής»... Φορτούνης στην Τρίπολη

Ο Κώστας Φορτούνης αναδείχθηκε σε «χρυσή» αλλαγή για τον Ολυμπιακό, καθώς με δικά του τέρματα οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα από την Τρίπολη, καταβάλλοντας με 2-0 (69’, 90’+6’) την αντίσταση του τοπικού Αστέρα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», σε αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Οι κινήσεις του Ντιέγκο Μαρτίνεθ από τον πάγκο άλλαξαν την εικόνα του αγώνα, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό το «τρίποντο».

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Ατιένζα, Ρούμπεν, Χουχούμης (83’ Ντιαρά), Σουρλής (67’ Ζουγλής), Γκος (66’ Βαλιέντε), Αλάγκμπε, Κρέσπι (83’ Αλβαρες), Καλτσάς, Μιριτέλο (15’ Μάντζης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ελ Κααμπί (73’ Γιόβετιτς), Σκάρπα (63’ Φορτούνης), Αλεξανδρόπουλος, Ροντινέι, Εσε, Μπιελ (63’ Μασούρας), Ρέτσος, Ντόη, Σολμπάκεν (46’ Ποντένσε/88’ Ιμπόρα).

Με ευρωπαϊκή «φόρα» ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Με «φόρα από το θρίαμβο επί του Ολυμπιακού, αλλά και την πρόκριση στα νοκ άουτ του UEFA Europa Conference League, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 2-1 του Παναιτωλικού στην Τούμπα, σε αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Τα «καναρίνια» προηγήθηκαν με τον Σίλβα Τορεχόν Πέδρο (20’) αλλά οι «ασπρόμαυροι» ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση πριν βγει το ημίχρονο, με τους Αλί Σαμάτα (26’) και Αντρίγια Ζίβκοβιτς (36’). Και κάπου εκεί... τελείωσε το ματς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Οζντόεφ (77’ Σβαμπ), Μουργκ (64’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς (90’ Βιεϊρίνια), Σαμάτα (76’ Τόμας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής (60’ Οικονόμου), Ντουάρτε Μπρούνο, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας (46’ Μαυρίας), Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης (73’ Ντίαζ), Ντουάρτε Φρεντερίκο (83’ Μπελεβώνης), Ζοάο Πέδρο (74’ Ξενιτίδης, Σενγκέλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ