ΣΠΟΡ

Ελλάδα - Ολλανδία 15-10: Στους «8» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική πόλο ανδρών

Ελλάδα - Ολλανδία 15-10: Στους «8» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική πόλο ανδρών
ΑΠΕ ΜΠΕ

Με το μυαλό στο  (12/1, 19:30) ντέρμπι με την Κροατία, αύριο Παρασκευή, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών έπαιξε όσο χρειαζόταν για να νικήσει 15-10 την Ολλανδία και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ.

Το πρώτο νοκ-άουτ ματς του αντιπροσωπευτικού συγκρότηματος στη διοργάνωση δεν έκρυβε ιδιαίτερες δυσκολίες, αφού οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου επέβαλαν τη δεδομένη ανωτερότητά τους και έφτασαν στη νίκη, προβληματίζοντας όμως εκ νέου με την απόδοσή τους στην άμυνα.

Η Ολλανδία με 2/2 στον παίκτη παραπάνω, αλλά και ένα γκολ στην κόντρα, κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στην ελληνική άμυνα, παρότι στα ίσια δεν μπορούσε να απειλήσει.

Επιθετικά η εθνική βρήκε ρυθμό από νωρίς, είτε με περιφερειακά σουτ, είτε περνώντας την μπάλα στα 2μ., οπότε μόλις η ελληνική άμυνα βελτιώθηκε η διαφορά «άνοιξε».

Το 3-3 του 6ου λεπτού μετατράπηκε σε 9-4 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά στη συνέχεια οι διεθνείς σαν να... σταμάτησαν να παίζουν. Οι «οράνιε» εκμεταλλεύθηκαν την ταχύτητά τους, σκόραραν στην κόντρα ή σε ανοργάνωτη άμυνα και μείωσαν σε 11-8 στα μέσα του τρίτου οκταλέπτου, χάνοντας μάλιστα σημαντικές ευκαιρίες να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο.

Η εθνική δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, αλλά με ανάλογη απόδοση δεν έχει τύχη αύριο απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Να σημειωθεί ότι 3΄39΄΄ πριν τη λήξη ο Γιώργος Δερβίσης, ενώ είχε ήδη χρεωθεί την τρίτη του ποινή, είδε κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία και έτσι δεν θα είναι στη διάθεση του Θοδωρή Βλάχου στον προημιτελικό.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 4-2, 3-3, 3-2

Διαιτητές: Πουτνίκοβιτς (Σερβία), Κόβατς-Τσάτλος (Ουγγαρία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 1, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Χένρικους Φαν ντερ Μέερ): Χάισμανς, Γκμπανταμάσι 1, Φαν ντεν Μπουργκ, Κάστροπ, Φαν Αϊπερεν, Φαν ντερ Βάιντεν 1, Τε Ρίλε 4, Νίσπελινγκ 1, Μίλερ, Ντε Βέερντ 1, Κούπμαν, Τεν Μπρουκ 2, Βέστερφελντ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ