ΣΠΟΡ

Αρης - ΑΕΚ 1-1 (4-2 στα πέναλτι): Οι Θεσσαλονικείς «πέταξαν» εκτός Κυπέλλου την «Ενωση»

Αρης - ΑΕΚ 1-1 (4-2 στα πέναλτι): Οι Θεσσαλονικείς «πέταξαν» εκτός Κυπέλλου την «Ενωση»
ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με την εύστοχη εκτέλεση του Βερστράτε, ο Αρης υπέγραψε τη νίκη - πρόκριση επί της ΑΕΚ με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι και οι Θεσσαλονικείς πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Μεγάλος ήρωας των γηπεδούχων ήταν ο Κουέστα, με δυο αποκρούσεις.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έγινε πιο απειλητική. Μάλιστα, βρήκε στο 12’ και γκολ με τον Βίντα, το οποίο, όμως, ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μετά την παρέμβαση του VAR.

Ο Κροάτης αμυντικός ήταν εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς είχε άλλες δύο μεγάλες στιγμές. Λειτουργώντας ως επιθετικός είδε αρχικά τον Κουέστα να αποκρούει το σουτ του, ενώ ένα λεπτό αργότερα η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, μετά το σουτ που έκανε, μέσα από την περιοχή.

Νωρίτερα (βλ. 26’) το γκολ του Μορόν ακυρώθηκε ως οφσάιντ, σε μια από τις λίγες στιγμές που ο Άρης έγινε απειλητικός, καθώς η ΑΕΚ ήταν σαφώς ανώτερη στο πρώτο μέρος, όπου είχε κι εφτά τελικές.

Οι παίκτες του Αλμέιδα βρήκαν τελικά το γκολ που άξιζαν με βάση την εικόνα του ματς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κι έπειτα από στημένη φάση. Σκόρερ ήταν ο Γκατσίνοβιτς, ο οποίος βρήκε δίχτυα, μετά από τις 28 Σεπτεμβρίου και το ματς με τον Ατρόμητο.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να παραμείνει το ίδιο επιθετική και μετά την ανάπαυλα, ώστε να μην επιτρέψει στον Άρη να γίνει απειλητικός. Οι «κίτρινοι», όμως, ανέβασαν την απόδοση τους και βρήκαν γκολ ισοφάρισης από στημένη φάση. Ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι κι ο Μορόν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-1 στο 58’.

Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Αλμέιδα να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Αραούχο πέρασε στη θέση του Ρότα κι ο Πινέδα πήγε να παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας στο 74’.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελαν να πάει το ματς στην παράταση και πίεσαν για να πάρουν την πρόκριση στο 90λεπτο. Δεν τα κατάφεραν, όμως, κι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Μήτογλου στο 94’ είδε τον Κουέστα να προλαβαίνει κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία. Φάσεις δεν υπήρχαν και στο τέλος του πρώτου μέρους της παράτασης (105’) οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Ρόουζ. Η φάση ελέγχθηκε και δεν δόθηκε κάτι.

Στο 113’ ο Άρης είχε σπουδαία ευκαιρία να κάνει την ανατροπή, όταν από φάουλ ο Αθανασιάδης έδιωξε αρχικά με τον Ρόουζα να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα άουτ!Οι προσπάθειες των δύο ομάδων από στατικές φάσεις, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Κι έτσι η πρόκριση οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (106’ Φεράρι), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (38’ Ρόουζ), Ντουκουρέ (53’ Ζαμόρα), Τζούρασεκ (90’+1’ Βερστράτε), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (54’ Φετφατζίδης), Μορόν.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (62’ Πήλιος), Μήτογλου, Βίντα, Ρότα (74’ Αραούχο), Γιόνσον, Άμραμπατ (83’ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (106’ Φαν Βέερτ), Μάνταλος (83’ Φερνάντες), Τσούμπερ (74’ Πόνσε).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ