ΣΠΟΡ

Πρόκριση στον γ γύρο του Europa League για τον ΠΑΣ στην παράταση

Πρόκριση στον γ γύρο του Europa League για τον ΠΑΣ στην παράταση
EUROKINISSI / ACTION IMAGES

Ιστορική πρόκριση για τον ΠΑΣ στη Νορβηγία επί της Οντ στον γ γύρο του Europa League, έστω και αν χρειάστηκε να πάει στην παράταση για να σκοράρει το χρυσό εκτός έδρας γκολ. Ισόπαλος με τον Απόλλωνα Λεμεσού ο ΠΑΟΚ στην πρόβα Champions League.

Παρά το 3-0 από τους Ζωσιμάδες και το εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο στο οποίο δεν απειλήθηκε από την Οντ, ο ΠΑΣ Γιάννινα σπατάλησε στο ξεκίνημα του αγώνα ευκαιρίες για να σκοράρει και να "τελειώσει" την πρόκριση και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο β μέρος.

Ένα πέναλτυ του Καρανίκα (χέρι) στο 53, στο οποίο σκόραρε ο Νορκντβέλε άλλαξε τα δεδομένα και με το γρήγορο 2ο τέρμα του Ακαμπουέζε στο 56 η Οντ πίεσε ασφυκτικά για να πάει το ματς στην παράταση. Κάτι που κατάφερε στο 88 με τον Ρουντ καθώς η ομάδα του Πετράκη είχε χάσει το καθαρό της μυαλό. Ο ΠΑΣ όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και πέτυχε το "χρυσό" εκτός έδρας γκολ με τον Κούτρι στο 98. Ο Πασχαλάκης έκανε μια εντυπωσιακή διπλή επέμβαση στο 107, και ο σκόρερ του ΠΑΣ άγγιξε και πάλι το γκολ με σουτ στο δοκάρι στο 110, με το αποτέλεσμα να κλειδώνει εκεί: Οντ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 και επόμενος αντίπαλος η ΑΖ Αλκμάαρ (αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολλανδία).

oods pas1


(Το 1-0 με πέναλτυ για την Οντ - Πηγή: FACEBOOK / @ODDSBALLKLUBB (Odds Ballklubb)

Η 11άδα του ΠΑΣ (3-5-2): Πασχαλάκης / Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ / Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης (94 Δώνης), Ακόστα, Ναδάλες / Γιάκος (79 Μαμπουλού), Φερφελής (66 Κούτρης).

Ισόπαλος στο τεστ Ευρώπης ο ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος έμεινε στο 1-1 με τον Απόλλωνα Λεμεσού, ενόψει των αναμετρήσεων με τον Άγιαξ για τον γ γύρο του Champions League (πρώτο ματς την Τρίτη στην Ολλανδία), και δεν ικανοποίησε. Η εικόνα του στο δημιουργικό κομμάτι δεν θύμισε κάτι από τα προηγούμενα φιλικά που έδωσε στην Ολλανδία. Ο Δικέφαλος προβληματίστηκε από την οργανωμένη άμυνα των Κύπριων, και οι παίκτες του ΊΒιτς δεν είχαν ούτε τη φαντασία, ούτε τις λύσεις για να σκοράρουν (οι περισσότερες ευκαιρίες έγιναν μόνο σε κόντρα επίθεση. Ντεμπούτο έκαναν οι Μπρκιτς και Κάνιας, δεν αγωνίστηκε ο Αθανασιάδης λόγω ενοχλήσεων, ενώ χτύπησε και ο Μάτος και έγινε αλλαγή στο α μέρος, χωρίς πάντως η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία (σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις).

paok apollon1


(Πηγή: Instagram / Paokfc)

Το γκολ του «Δικεφάλου» πέτυχε ο Τζιόλης στο 92’ ισοφαρίζοντας το τέρμα του Πιέχ από το σημείο του πέναλτι στο 85’.

Η 11άδα του ΠΑΟΚ (4-3-3): Γλύκος (Μπρκιτς 61'), Μάτος (Κίτσιου 28'), Κρέσπο (Πούγγουρας 78'), Τζαβέλλας (Μαλεζάς 61'), Λέοβατς (Γιαννούλης 61'), Σάχοφ (Τζιόλης 61'), Τσίμιροτ (Χαρίσης 46'), Πέλκας (Μπίσεσβαρ 46'), Τζάλμα Κάμπος (Ζάιρο 61'), Ροντρίγκες (Περέιρα 61'), Κουλούρης (Κάνιας 78').

paok apollon2


(Πηγή: Twitter)

Με ΑΙΚ ο ΠΑΟ

Η ΑΙΚ Στοκχόλμης κέρδισε για 2η φορά (μετά την Σουηδία) 1-0 την Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ και προκρίθηκε στο γ γύρο του Europa League, και θα βρει στον δρόμο της τον Παναθηναϊκό (πρώτο ματς την επόμενη Πέμπτη στην Λεωφόρο)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ