ΣΠΟΡ

Η εθνική Νέων–Ανδρών μπάσκετ κέρδισε την Κροατία και γύρισε στην α' κατηγορία της Ευρώπης

Η εθνική Νέων–Ανδρών μπάσκετ κέρδισε την Κροατία και γύρισε στην α' κατηγορία της Ευρώπης
EUROKINISSI / ACTION IMAGES

Αποστολή εξετελέσθη και η εθνική U-20 του μπάσκετ επέστρεψε στην α κατηγορία του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος κερδίζοντας στον «μικρό τελικό» την Κροατία με 73-67 στην Χαλκίδα.

Η ήττα από την Ισλανδία στον ημιτελικό του Σαβάτου έφερε μεγάλη πίεση στην εθνική ομάδα, που έπρεπε να κερδίσει οπωσδήποτε την Κροατία στον μικρό τελικό και μαζί με τους Ισλανδούς και τους Μαυροβούνιους (θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση το βράδυ) να πάρει το εισιτήριο ανόδου στην α κατηγορία.

Η ψυχολογική πίεση φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο όταν βρέθηκαν να χάνουν από τους Κροάτες με 15 πόντους και πολύ κακή εμφάνιση. Στα αποδυτήρια επανήλθε η ηρεμία, και παίζοντας εκπληκτική άμυνα στην 3η περίοδο με σκορ 32-8 (!) και εξαιρετικούς τους Χαραλαμπόπουλο-Τολιόπουλο, η εθνική γύρισε το ματς.

2564409


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Προηγήθηκε ακόμη και με 10 πόντους και στο τέλος οι διεθνείς του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν ψύχραιμοι και στις βολές, για να φτάσουν στη νίκη. Κορυφαίος ήταν και πάλι ο Χαραλαμπόπουλος με double-double, 16 πόντους και 10 ριμπάουντς. Ο Τολιόπουλος είχε 17 πόντους και 4 ασίστ (αποβλήθηκε με 5 φάουλ και τεχνική ποινή 8 λεπτά πριν από τη λήξη) και Σταμάτης (που ανέλαβε δράση μετά) 12 πόντους και 5 ριμπάουντς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ