Ρίο 2016: στους 32 του πινγκ πονγκ αποκλείστηκε μετά από μεγάλη μάχη ο Παναγιώτης Γκιώνης
Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του έκανε ο πρωταθλητής μας στην επιτραπέζια αντισφαίριση Παναγιώτης Γκιώνης, αλλά γνώρισε την ήττα με 4-1 γκέιμ από τον ανώτερο Γιαπωνέζο αντίπαλο του Μιζουτάνι σε 43 λεπτά.
Εξαρχής το έργο του Έλληνα πρωταθλητή στους 32 του τουρνουά ήταν πολύ δύσκολο έχοντας να αντιμετωπίσει το νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη (και ν.4 στο ταμπλό), καλύτερο αθλητή της Ιαπωνίας και έναν από τους ελάχιστους παίκτες στον κόσμο, που θα επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των Κινέζων.
Παρόλα αυτά ο Γκιώνης (ν.25) μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα, που βρέθηκε πίσω με 9-2, στάθηκε επάξια απέναντι στον αντίπαλο του με εξαιρετικό παιχνίδι και κτυπήματα, παίρνοντας ένα γκέιμ (το 2ο) και παλεύοντας μέχρι τέλους.

(Πηγή: Reuters / ALKIS KONSTADINIDIS)
Το καθοριστικό ήταν το 4ο γκέιμ με το σκορ στο 2-1 για τον αντίπαλο του, όταν δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την διαφορά 4 πόντων που πήρε και τελικά έχασε με 11-8.
Όπως και στο Λονδίνο το 2012, ένας Γιαπωνέζος παίκτης σταματά στον ίδιο γύρο την πορεία του Έλληνα πρωταθλητή, ενώ από τον Μιζουτάνι είχε γνωρίσει την ήττα και στο παγκόσμιο το 2014.

(Πηγή: Reuters / ALKIS KONSTADINIDIS)
Τα γκέιμ του αγώνα Μιζουτάνι-Γκιώνης 4-1: 11-9, 10-12, 11-5, 11-8, 11-6
Λόγω καύσωνα ο πάπας Λέων υποδέχθηκε τους πιστούς στο εσωτερικό της βασιλικής του Αγίου Πέτρου
16:54
Επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου: Τέσσερις τραυματίες
16:52
Έκρηξη αυτοκινήτου στη Ρωσία: Τραυματίας διευθυντής εργοστασίου drones, νεκρός ο οδηγός του
16:45
Διακόπηκε η κυκλοφορία στo τμήμα Οινόη - Χαλκίδα λόγω φωτιάς - Η ανακοίνωση της Hellenic Train
16:37