ΣΠΟΡ

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 87-76: Το πάλεψαν οι Πειραιώτες, αλλά λύγισαν από τη «βασίλισσα»

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 87-76: Το πάλεψαν οι Πειραιώτες, αλλά λύγισαν από τη «βασίλισσα»

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό της Euroleague

INTIME SPORTS / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός γύρισε από το -24 που είχε βρεθεί στο α' ημίχρονο κόντρα στη Ρεάλ, έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (77-69 35') όμως, αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να του δώσει το «εισιτήριο» για τον τελικό του Final Four της Euroleague στο Βερολίνο.

Οι Πειραιώτες αν και έγιναν ανταγωνιστικοί στο β' ημίχρονο, δεν απέφυγαν την ήττα με 87-76 απέναντι στο απόλυτο φαβορί, που ήταν εξ αρχής οι Μαδριλένοι. Έτσι, η «Βασίλισσα» έκλεισε θέση στον τελικό της Κυριακής (26/5, 21:00) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό που νωρίτερα είχε αποκλείσει τη Φενέρμπαχτσε. Οι Πίτερς (23), ΜακΚίσικ (17) και Γκος (16) ήταν οι κορυφαίοι για τους «ερυθρόλευκους», ενώ ο Τζανάν Μούσα πέτυχε 20 πόντους για τη Ρεάλ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν φάντασμα του καλού εαυτού της στο ξεκίνημα (28-10 στο 10'), δεν είχε απαντήσεις ούτε στην άμυνα, ούτε στην επιθεση και λύγισε δίκαια και καθαρά απέναντι σε μία αντίπαλο που ήταν απλώς ανώτερη και πιο έτοιμη. Ο Αλεκ Πίτερς ήταν ο πρώτος σκόρερ, με μία καταπληκτική εμφάνιση σε εκτέλεση και ριμπάουντ, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος έπαιξε με αποφασιστικότητα απέναντι στην πρώην ομάδα του, ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν πιθανότατα αυτός με το περισσότερο πείσμα, στο τέλος της βραδιάς όμως το αποτέλεσμα ήταν και πάλι στενάχωρο για τους Πειραιώτες. Σε τρίτο σερί Final Four.

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε εντελώς διαφορετικός στην έναρξη του β' μέρους. Μέσα σε τέσσερα λεπτά μείωσε στους 13 (56-43), μείωσε και στους 12 με τον Γουίλιαμς-Γκος να ηγείται, με τον Πίτερς να εκτελεί και να γράφει το 66-56 στο 1:35 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Ματέο είχε αρχίσει να νιώθει πολλή πιεση, το έδειχνε με τις κινήσεις και με τις εκφράσεις του, όμως ένα κλασικό τρίποντο του Γιουλ απέναντι στον Φαλ έκλεισε το δεκάλεπτο στο 71-58 και κράτησε τη Ρεάλ στη θέση του αφεντικού.

Το ματς έγινε... ροντέο στο ξεκίνημα της τέταρτης, με τους Μαδριλένους να αντέχουν. Ξανά και ξανά. Κι όσο ο Ολυμπιακός πλησίαζε, αργά και βασανιστικά, τόσο πείσμωνε. Ο Γιουλ είχε 1/3 βολές για το 77-67, όμως μία τεχνική στον Μπαρτζώκα στο 35', ένα λάθος του Γουίλιαμς-Γκος και ακόμη ένα του Φαλ δεν έδωσαν στους ερυθρόλευκους την ευκαιρία να πιέσουν περισσότερο. Στο φινάλε της βραδιάς νίκησε αυτός που το άξιζε περισσότερο, αν και για ακόμα μία φορά στους Πειραιώτες έμεινε η πικρή γεύση της προσπάθειας που δεν είχε αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 10-28, 37-56, 58-71, 76-87

ΔΗΜΟΦΙΛΗ