Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα ημιτελικά η Γαλλία στο μπάσκετ, αποκλείοντας τον αήττητο Καναδά

Οι Γάλλοι πανηγυρίζουν τη νίκη σε βάρος του Καναδά
AP Photo/Michael ConroyΤο σερί νικών του Καναδά έσπασε η Γαλλία η οποία πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία.
Οι «ασημένιοι» στο Τόκιο, το 2021, επικράτησαν με 82-73 του Καναδά και έκαναν ακόμη ένα βήμα προς τα μετάλλια και το βάθρο, αποκλείοντας τους αήττητους μέχρι σήμερα Βορειοαμερικανούς!
Με 22 πόντους και πέντε ριμπάουντ ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε οδήγησε την επίθεση των «τρικολόρ», ενώ άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Αϊζάια Κορντινιέ με 20 πόντους και 4/5 τρίποντα! Από τον Καναδά πάλεψε ο αστέρας της Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Σάι Γκίλτζιους-Αλέξάντερ με 27 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 23-10, 45-29, 61-50, 82-73
«Βομβαρδίζοντας» από την περιφέρεια και περιορίζοντας με την άμυνα της τους Καναδούς στους 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Γάλλοι φανέρωσαν με το... καλησπέρα τις διαθέσεις τους και μπήκαν στη δεύτερη περίοδο στο +13 (23-10 στο 10΄). Με τους Γιαμπουσέλε και Λεσόρ, μάλιστα, να κυριαρχούν στη ρακέτα μέχρι το ημίχρονο, οι «τρικολόρ» όχι μόνο δεν απειλήθηκαν, αλλά εκτόξευσαν τη διαφορά στο +19, παίρνοντας τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +16 (45-29).
Με τον Γκίλτζιους-Αλεξάντερ να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση στην τρίτη περίοδο, ο Καναδάς άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά, ρίχνοντας τη σε μονοψήφιο αριθμό (54-46 στο 27΄), αλλά οι Γάλλοι είχαν την ψυχραιμία και την άμυνα για να κλείσουν το δεκάλεπτο στο +11 (61-50 στο 30΄). Η ομάδα του Τζόρντι Φερνάντεθ προσπάθησε και στον... επίλογο του αγώνα για την ανατροπή, αλλά με την παραγωγικότητα των «οικοδεσποτών» να επιστρέφει στο πλάνο το όνειρο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ...
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζουράποβιτς, Μπερμούντεζ, Σάλινς
Οι συνθέσεις:
ΓΑΛΛΙΑ (Βενσάν Κολέ): Ντιλικινά 5, Μπατούμ, Αλμπισί, Γιαμπουσέλε 22 (2), Κορντινιέ 20 (4), Φουρνιέ 15 (3), Ντε Κολό, Λεσόρ 13, Γκομπέρ, Γουεμπανιαμά 7, Στραζέλ, Κουλιμπαλί.
ΚΑΝΑΔΑΣ (Τζόρντι Φερνάντεθ): Ντορτ 8 (1), Αλεξάντερ-Γουόκερ 2, Γκίλτζιους-Αλεξάντερ 27 (1), Έτζιμ, Μάρεϊ 7 (1), Πάουελ 4, Λάιλς 2, Μπάρετ 16 (2), Ολίνικ, Νέμπχαρντ, Μπρουκς 2, Μπιρτς 5.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
.jpg?t=ecNxkgcuecqjVDZu_dfejA)
Γερμανία - Ελλάδα 76-63: Δεν άντεξε η Εθνική μπάσκετ - Αποχαιρέτησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ηλεκτρονικά η επικαιροποίηση στοιχείων στις τράπεζες: Ανοιχτή η πλατφόρμα «Know Your Business»
00:30
Στον «αέρα» η τρίτη σεζόν του «Wheel of Time» (vid)
23:59
Φιορεντίνα - Παναθηναϊκός 3-1: Οι «πράσινοι» άγγιξαν το όνειρο, αλλά αποκλείστηκαν στις λεπτομέρειες
23:57
Η ανακοίνωση της UEFA για την ακύρωση του γκολ με πέναλτι του Αλβάρες στο παιχνίδι Ατλέτικο - Ρεάλ
23:49