ΣΠΟΡ

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Αθλητισμού ζητά η Super League

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Αθλητισμού ζητά η Super League
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Μετά την εκλογή προέδρου η Super League φαίνεται έτοιμη να ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπαρ, ώστε να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο με το πρωτάθλημα και να βρεθεί ο τρόπος να αρχίσει.

Απόφαση για άμεση έναρξη του πρωταθλήματος στις 10/9 έλαβε πριν από λίγη ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League. Ταυτόχρονα ξεκινούν οι επαφές με το Συνδρομητικό κανάλι της NOVA προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις των δύο πλευρών και να βρεθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα που ταλανίζει τον συνεταιρισμό των ομάδων.

Συμφωνα με το ρεπορτάζ, οι 16 ομάδες θα ζητήσουν με επιστολή τους άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Σε αυτή οι ομάδες της Λίγκας θέλουν να τεθούν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και τα οικονομικά δεδομένα, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην πρώτη κατηγορία και θα ζητήσουν και τη συνδρομή της Πολιτείας στην επίλυση των προβλημάτων.

Επιπλέον, η Λίγκα θα ζητήσει συνάντηση με την ΕΠΟ και προσωπικά με τον Γιώργο Γκιρτζίκη με κύριο θέμα συζήτησης τη διαιτησία και πώς θα εφαρμοστεί το ισπανικό μοντέλο διαιτησίας.

Η επίσημη ανακοίνωση της Super League

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Κατά τις αρχαιρεσίες, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League εξελέγη ο κ. Γιώργος Κ. Στράτος.

2/ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League διατύπωσε την επιθυμία προς όλους τους φορείς να πράξουν τα δέοντα, ώστε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ