ΣΠΟΡ

Αισιοδοξία για έναρξη του πρωταθλήματος μετά τη συνάντηση Κοντονή-Super League

Αισιοδοξία για έναρξη του πρωταθλήματος μετά τη συνάντηση Κοντονή-Super League
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Αλλαγή δεδομένων στον ορίζοντα και πάλι στο σήριαλ της έναρξης του πρωταθλήματος, καθώς ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής φέρεται να πείστηκε από την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ομάδων και εφόσον βρεθεί κάποια κοινή θέση για την διαιτησία την επόμενη εβδομάδα, να ξεκινήσει η Super League.

Στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού βρέθηκαν οι κ. Στράτος (πρόεδρος Super League), Κούγιας (ΑΕΛ), Πανόπουλος (Ξάνθη), Παναγόπουλος (Παναθηναϊκός), Βρέντζος (Ολυμπιακός), Δέδες (ΑΕΚ), Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Κωστούλας (Παναιτωλικός), Μποροβήλος (Αστέρας Τρ.), Δάρας (Πανιώνιος), Παπαθανασάκης (Ηρακλής) και οι εκπρόσωποι του Πλατανιά και του Λεβαδειακού. Παρών ήταν και ο Δημήτρης Μελιοσσανίδης, που εκπροσώπησε αυτοπροσώπως την ΑΕΚ, μαζί με τον Αλέξη Δέδε. Ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε από τον κ. Παπαδόπουλο, ενώ από τον Ατρόμητο δεν πήγε ο Γιώργος Σπανός, αλλά ο κ. Μπανταγιάννης.

2583023


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο, πρώτος ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας, αποκάλυψε τη δέσμευση όλων των πλευρών να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτεμβρίου. Όπως, μάλιστα «αποφασίστηκε» η σέντρα θα γίνει κανονικά, με τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής, ενώ, παράλληλα, δόθηκε και άτυπη παράταση για τις εγγυητικές.

2583048


(Ο πρόεδρος του Πανιωνίου Χρήστος Δάρας - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ακολούθησε ο Χρήστος Πανόπουλος, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη, που δήλωσε: «Ήταν μια πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση, έδειξαν όλοι καλή διάθεση. Ζητήσαμε την έναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Σεπτεμβρίου και ελπίζουμε ότι ο κ. Κοντονής θα βάλει... γκολ και θα την αποφασίσει».

2583054


(Ο κύριος Μποροβήλος προσερχόμενος στη συνάντηση - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Αισιόδοξος και ο πρώην πρόεδρος της Λίγκας Γιώργος Μποροβήλος: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει και θα είναι μάλιστα το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών»!

2583041


(Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟ Χρήστος Παναγόπουλος - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Παναγόπουλος, μίλησε για ομόφωνο αίτημα των ΠΑΕ να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτεμβρίου, υπό την προϋπόθεση όμως να έρθει στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας το κλιμάκιο της FIFA για να λυθούν σε κοινή συνάντηση με την ΕΠΟ και τη Super League τα ζητήματα της διαιτησίας. «Το μοντέλο διαιτησίας είναι αυτό που έχει συζητηθεί και το ξέρουμε όλοι. Το θέμα, πλέον, είναι η εξάλειψη καχυποψίας. Προκειμένου να συμβεί κάτι τέτοιο, καλό είναι να έρθουν οι ξένοι της FIFA να μας βοηθήσουν να λύσουμε τις διαφορές. Νομίζω πως η ΕΠΟ οφείλει να συνεργαστεί μετά την προχθεσινή συμπεριφορά, που ήμασταν όλοι εκεί και με έναν πολύ άκομψο έως αναιδή τρόπο ματαίωσε την συνάντηση».

2583030


(Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Στάυρος Κοντονής (αρ.) με τον πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Οι δηλώσεις του προέδρου της Super League

«Θέλω να ευχαριστήσουμε και πάλι τον κ. Κοντονή για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για τη συνάντηση για την έναρξη του πρωταθλήματος. Έγινε μια παραγωγική και γόνιμη συζήτηση. Μετά τη συζήτηση που είχαμε, μας ενημέρωσε ότι τα ζητήματα που αφορούν την αναστολή πρωταθλήματος έχουν ήδη επιλυθεί. Επίσης, μας ενημέρωσε για σχετικό έγγραφο της αντιπροσωπείας FIFA-UEFA προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη ότι είναι διατεθειμένη να επανέλθει άμεσα στην Αθήνα, ώστε να γίνει η ματαιωθείσα συνάντηση για τη βελτίωση της διαιτησίας και την εφαρμογή του ισπανικού μοντέλου.

2583021


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Θα ενημερώσουμε άμεσα την ΕΠΟ την επιθυμία για την άμεση επάνοδο της UEFA και FIFA στο τραπέζι των συζητήσεων για την ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε να εφαρμοστεί το ισπανικό μοντέλο διαιτησίας. Ελπίζουμε η βάσιμη αισιοδοξία μας να γίνει πραγματικότητα. Δεν συνδέονται πάντως τα δύο γεγονότα» κατέληξε σε ερώτηση αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, εφόσον δεν γίνει η συνάντηση για το θέμα της διαιτησίας.

2583033


(Ο κύριος Μελισσανίδης στην σύσκεψη - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Εμμέσως την έναρξη του πρωταθλήματος επιβεβαίωσε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος δεν έκανε δήλωσε φεύγοντας από το γραφείο του Υφυπουργού, είπε όμως σε κάποιον που τον ρώτησε, ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 10 του μηνός.

Κοντονής: «Εργαζόμαστε για να αρχίσει το πρωτάθλημα»

Εξερχόμενος του γραφείου του ο Σταύρος Κοντονής μίλησε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν: «Είχαμε συνάντηση με τη Super League. Υπάρχει ικανοποίηση από την Πολιτεία για την αλλαγή των δικαστών από την ΕΠΟ. Σήμερα λάβαμε μια επιστολή της FIFA, σύμφωνα με την οποία έχει αποστείλει έγγραφο στην ΕΠΟ με το οποίο την ενημερώνει ότι βρίσκεται στη διάθεση των φορέων στην Ελλάδα για να επανέλθει άμεσα και να δοθεί λύση στο θέμα της διαιτησίας. Αυτό το θέμα η ίδια η FIFA τονίζει ότι είναι να δυνατό να γεννήσει κοινωνική ένταση και βία. Συμφωνήσαμε με τη Super League να αποταθεί η τελευταία στη FIFA και να ζητήσει να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μαζί της, η οποία την περασμένη εβδομάδα ματαιώθηκε με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ. Όλοι εργαζόμαστε για να έχουμε αίσιο αποτέλεσμα και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτεμβρίου. Όσο δεν ξεκινά το πρωτάθλημα, το πρόβλημα παραμένει. Η κυβέρνηση είναι εδώ για να λύσει τα προβλήματα».

2583028


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Από την παραπάνω δήλωσε δεν προκύπτει ότι είναι βέβαιη η έναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Σεπτεμβρίου, οι πιθανότητες ωστόσο είναι πολλές. Θυμίζουμε πάντως ότι πριν λίγες μόνον ώρες, «διαρροή» από το Υφυπουργείο έκανε λόγο για «μη έναρξη» εφόσον δεν λυθεί το θέμα της διαιτησίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ