Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2034
Μεγάλα παιχνίδια στο Champions League
UNSPLASHΗ Σαουδική Αραβία επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη (11/12) ως η χώρα που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2034 ούσα η μοναδική υποψήφια.
Το καθεστώς της ως διοργανώτριας χώρας επιβεβαιώθηκε μετά από μια διαδικτυακή συνάντηση των 211 μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA).
Κατά την ίδια συνεδρίαση επιβεβαιώθηκαν επίσης οι οικοδεσπότες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, το οποίο ανατέθηκε σε έξι χώρες και θα διεξαχθεί σε τρεις ηπείρους για τον εορτασμό των 100 χρόνων του τουρνουά.
Τα μέλη επιβεβαίωσαν τις αδιαμφισβήτητες υποψηφιότητες δια βοής - απλά χειροκροτώντας κατά τη διάρκεια της εικονικής συνάντησης υπό τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.
Εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει το Ασιατικό Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2027, τους Χειμερινούς Ασιατικούς Αγώνες του 2029 και τους Ασιατικούς Αγώνες του 2034.
Το τουρνουά του 2030 θα διεξαχθεί με συνδιοργανωτές την Ισπανία και την Πορτογαλία στην Ευρώπη και το Μαρόκο στη Βόρεια Αφρική. Η Ουρουγουάη, η Παραγουάη και η Αργεντινή θα διοργανώσουν η καθεμία έναν εναρκτήριο αγώνα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Ουρουγουάη και κατακτήθηκε από τους οικοδεσπότες.
Πριν από αυτές τις δύο χώρες, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό θα συνδιοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.
Στενά του Ορμούζ: 913 πλοία στον Περσικό Κόλπο μετά το κλείσιμο του θαλάσσιου περάσματος
11:53
Αντιγόνη, διάβολος με Prada και Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων: 9 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο
11:42
«Θρίλερ» για 18 ναυτικούς στον Κόλπο του Άντεν: Drone με πυρομαχικό 50 κιλών εξουδετερώθηκε εν πλω (pics)
11:34
Το high tech XPeng G6 ξεχωρίζει μεταξύ των ηλεκτρικών SUV
11:28