ΣΠΟΡ

Super League: Αγριεμένοι οι «μεγάλοι» Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα

Super League: Αγριεμένοι οι «μεγάλοι» Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα
6 γκολ ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα, χατ-τρικ ο Ιντέγιε EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Μετά τα 3 γκολ του Παναθηναϊκού στην Λιβαδειά το Σάββατο, ήταν η σειρά για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να κάνουν επίδειξη δύναμης και να σκορπίσουν τους αντιπάλους τους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αφήνοντας υποσχέσεις για μεγάλη μάχη για τον τίτλο της Super League. Επισκίασαν και την σπουδαία νίκη του ΠΑΣ επί του Ατρομήτου με 3-0.

24 χρόνια (σεζόν 1992-93) είχε να συμβεί να κερδίσουν σε πρεμιέρα και οι 4 «μεγάλοι» του ποδοσφαίρου μας, παίζοντας όλοι μάλιστα εντός έδρας: ΑΕΚ-Άρης 1-0, Ολυμπιακός-Ηρακλής 1-0, ΠΑΟΚ-Παναχαϊκή 3-0 και Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-1.

Αλμέιδα ο «τρομερός»

Πρώτη χρονικά η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε το πάρτυ με τον Πατίτο Ροντρίγκεζ να σερβίρει και τον Αλμέιδα να ξεκινά με δύο γκολ (7 και 15) με το δεύτερο να είναι ένας «κεραυνός», που θα μπει σίγουρα στο Top 10 της χρονιάς.

2589702


(2 γκολ ο Αλμέιδα - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ενδιάμεσα σκόραρε και ο Μάνταλος (10) από σέντρα του «Πατίτο», ενώ είχε και δοκάρι σε κεφαλιά στο 54. Το 4ο γκολ της ΑΕΚ ήρθε από τον Ντίντακ στο 76.

2589776


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Παρά το σκορ η Ξάνθη στάθηκε καλά, έχοντας τις ίδιες τελικές με την ΑΕΚ, μειώνοντας σε 2-1 στο 12 με το Γιουνές, αναγκάζοντας τον Ανέστη σε δύο πολύ δύσκολες επεμβάσεις (με το σκορ στο 3-1) και κλείνοντας το ματς με δοκάρι του Νιέτο (μετά την απόκρουση και πάλι του Ανέστη).

2-1 αντί .... 6-1 στην Τούμπα

Ο έτερος Δικέφαλος ξεκίνησε και αυτός φουριόζος με γκολ από τα αποδυτήρια από τον Μπίσεσβαρ στο 2 και μετά ξεκίνησε ο «βομβαρδισμός» της εστίας του Κυριακίδη. Το ότι ο ΠΑΟΚ έβαλε μόνον ένα ακόμη γκολ με τον Ροντρίγκεζ στο 27 οφείλεται στις απίθανες επεμβάσεις (τουλάχιστον 4 τετ α τετ) του πορτιέρο του Παναιτωλικού, στα δοκάρια (45 Αθανασιάδης, 83 Περέιρα) και σε άλλες 4 «άχαστες» ευκαιρίες.

17069621


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / PIXEL / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ)

Αντί το σκορ να έχει «εκτοξευθεί», η μπάλα λίγο έλειψε να τιμωρήσει τους γηπεδούχους, που από λάθος του Βαρέλα είδαν τον Ουάρντα να μειώνει στο 92 σε 2-1 και στην αμέσως επόμενη φάση λίγο έλειψε ο Παναιτωλικός να ισοφαρίσει. Ο Δικέφαλος κατάφερε με το τρίποντο να διαγράψει το -3 της τιμωρίας του από πέρυσι (λόγω της μη καθόδου του στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό)

Ξέσπασε ο Ολυμπιακός

Αντίθετα με τους άλλους 3 (καθώς και ο Παναθηναϊκός στην Λιβαδειά έβαλε γκολ νωρίς στο ματς), ο Ολυμιακός «καθυστέρησε» να ανοίξει το σκορ απέναντι στην Βέροια στο Καραϊσκάκης, αν και έχασε κάποιες ευκαιρίες. Όταν ξεκίνησε όμως διέλυσε την αντίπαλο του με 3 γκολ του Ιντέγιε.

2590028


("Μαέστρος" ο Μάριν - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Το 1-0 έκανε ο Ιντέγιε στο 25 από ασίστ του Μάριν, που σε ρόλο επιτελικού έδωσε παράσταση στην συνέχεια. Ετοίμασε και το 20 του Σεμπά στο 25 και καθοδήγησε το παιχνίδι των ερυθρόλευκων.

2590094


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Το ημίχρονο έκλεισε με τρίτο γκολ από τον Ελιονούσι, και στο ξεκίνημα του β μέρους ήταν η σειρά του Μιλιβόγιεβιτς για το 4-0, πριν έρθει και δεύτερο γκολ από τον Ιντέγιε στο 61.

2590026


(Χατ τρικ ο Ιντέγιε - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η Βέροια πέτυχε το γκολ της τιμής με ωραία κίνηση του Καπετάνου στο 74, πριν ο Ιντέγιε ολοκληρώσει το χατ τρικ στο 89 για το τελικό 6-1 (αποχωρώντας πάντως τραυματίας).

Μην ΠΑΣ στα Γιάννενα

Αυτό θα πρέπει να λένε στον Ατρόμητο, που έχασαν για 4η πλέον χρονιά στους Ζωσιμάδες και με την πιο βαριά ήττα στην ιστορία των αναμετρήσεων με τον ΠΑΣ, 3-0.

17070703


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΠΑΚΟΥΣΗΣ)

Οι Περιστεριώτες είχαν τουλάχιστον 9 τελικές στην εστία, αλλά δεν βρήκαν στόχο, αντίθετα με τους γηπεδούχους, που ξεκίνησαν με εύστοχο πέναλτυ του Ακόστα στα 10 (περισσότερο έμμεσο ήταν πάντως το διώξιμο της μπάλας από τον Ζησόπουλο πάνω από το κεφάλι του Κόντε), για να ακολουθήσουν δύο ασίστ του Μαμπουλού με αποδέκτη τον Κόντε (41,57).

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Κέρκυρα-Πλατανιάς 0-1
Πανιώνιος-Αστέρας Τρ. 3-0
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-3
ΑΕΚ-Ξάνθη 4-1
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 3-0
Ολυμπιακός-Βέροια 6-1

Δευτέρα
ΑΕΛ-Ηρακλής (19.30)

Θυμηθείτε τι έγινε εχθές

Super League: 3άρες για Παναθηναϊκό και Πανιώνιο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ