ΣΠΟΡ

Δημήτρης Διαμαντίδης: Η τελευταία παράσταση για ένα παντοτινό διαμάντι

Δημήτρης Διαμαντίδης: Η τελευταία παράσταση για ένα παντοτινό διαμάντι
Eurokinissi/ICONPRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Η μεγάλη βραδιά του Δημήτρη Διαμαντίδη έφτασε. Ο εμβληματικός αρχηγός του Παναθηναϊκου Superfoods, κρεμάει και επίσημα το Σάββατο 17/9 τα παπούτσια του, ενώ θα δει και τη φανέλα με τον αριθμό 13 να αποσύρεται και να παίρνει τη θέση της στην οροφή του κλειστού ΟΑΚΑ.

Ο 3D θα αγωνιστεί για τελευταία φορά ως παίκτης του Παναθηναϊκού Superfoods στην φιλική αναμέτρηση των «πρασίνων» κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που θα αρχίσει στις 22:00 στο πλαίσιο του διήμερου τουρνουά «Diamonds Are Forever» που διοργανώνει προς τιμήν του η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods.

Θα προηγηθεί η τελετή βράβευσης του Δημήτρη Διαμαντίδη για την πολυετή προσφορά του στην ομάδα του Παναθηναϊκού Superfoods, αλλά και για την συνολικότερη πορεία του στο μπάσκετ.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα δει να υψώνεται στον «ουρανό» του ΟΑΚΑ η φανέλα του Παναθηναϊκού με τον αριθμό 13, με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση τίτλων σε Ελλάδα και Ευρώπη: τρία ευρωπαϊκά (2007, 2009, 2011), εννέα πρωταθλήματα και δέκα κύπελλα Ελλάδας.

2297459

Πηγή: Eurokinissi/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Δεκάδες φορές κέρδισε τον τίτλο του MVP, τόσο σε εγχώριες όσο και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ οι διακρίσεις δεν έλειψαν για τον 3D και με τη φανέλα της Εθνικής, με την οποία πανηγύρισε, μεταξύ άλλων, το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου (2005) και το ασημένιο στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, έναν χρόνο αργότερα.

Πέρα από τις δύο σημαντικές αναμετρήσεις και την βράβευση του 3D όσοι βρεθούν στο κλειστό του OAKA για το τουρνουά «Diamonds Are Forever», θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τις μουσικές επιλογές του διάσημου Αμερικανού DJ, Dennis Ferrer ενός από τους πλέον δημοφιλείς DJS του πλανήτη, ο οποίος θα έρθει στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί στη μεγάλη γιορτή προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη και να ξεσηκώσει τους φίλους της ομάδας.

Επίδειξη δύναμης κόντρα στη Μακάμπι

Η αυλαία του τουρνουά «Diamonds Are Forever» άνοιξε την Παρασκευή με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να κερδίζει την Μπαρτσελόνα Lassa με 100-96, αλλά και τον Παναθηναϊκό Superfoods να κάνει επίδειξη δύναμης κόντρα στη Μακάμπι Fox Τελ Αβίβ, επικρατώντας με 78-68.

2594334

Πηγή: Eurokinissi/ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΙΤΟΥΔΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Δέκα χιλιάδες οπαδοί αποθέωσαν τον 3D στην είσοδο του στο παρκέ, και χειροκρότησαν θερμά όλους τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, παλιούς και νέους, που άφησαν υποσχέσεις για επιθετικό και όμορφο μπάσκετ, φορώντας μάλιστα και τη νέα εμφάνιση της ομάδας. Ταχύτητα, κυκλοφορία, αθλητικά προσόντα, πίεση και κλεψίματα και σκοράρισμα από όλα τα σημεία, ήταν το πρώτο δείγμα γραφής για το "τριφύλλι".

Gala προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη

Είχε προηγηθεί με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη, το gala που διοργάνωσε στο Ίδρυμα Ευγενίδου η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του αθλητικού χώρου και της επιχειρηματικής σκηνής της χώρας, καθώς και παίκτες και εκπρόσωποι των ομάδων της Μπαρτσελόνα, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Μακάμπι Τελ Αβίβ που συμμετέχουν στο τουρνουά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το ειδικό λεύκωμα που δημιουργήθηκε προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη, το οποίο θα πωλείται μέσω του PAOSHOP. Το λεύκωμα περιλαμβάνει σχόλια και δηλώσεις μεγάλων προσωπικοτήτων του μπάσκετ, όπως οι: Kobe Bryant, Dirk Nowitzki, Νίκος Γκάλης, Γιάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Βασιλακόπουλος και άλλοι που υπογραμμίζουν το αθλητικό μεγαλείο και τις ηγετικές ικανότητες του.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε δημοπρασία των τριών πινάκων ζωγραφικής του καλλιτέχνη Νίκου Καρόκη με έμπνευση τη λαμπρή καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Τα κέρδη από τη δημοπρασία (15.500 €) θα διατεθούν στο Ίδρυμα «Εταιρία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό ΔΑΔ Νομού Καστοριάς» και στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών & Ενηλίκων με νεοπλασματική ασθένεια και φίλων αυτών «ΜΑΖΙ ΣΟΥ», κατ’ επιλογή και επιθυμία του Δημήτρη Διαμαντίδη.

diamantidis1

(α) Πίνακας με τίτλο "ΗΘΟΣ" 1,85 μ Χ 1,25μ , στον οποίο απεικονίζεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης ,σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές του στιγμές στα γήπεδα, να βοηθά πεσμένο αντίπαλο | ακρυλικό και ασήμι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ