ΣΠΟΡ

F1: νίκησε και στην Σιγκαπούρη ο Ρόσμπεργκ και πέρασε πρώτος στην μάχη του τίτλου

F1: νίκησε και στην Σιγκαπούρη ο Ρόσμπεργκ και πέρασε πρώτος στην μάχη του τίτλου
Reuters / EDGAR SU

Δραματικό φινάλε είχε ο αγώνας στην Σιγκαπούρη, καθώς ο Νίκο Ρόσμπεργκ αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα, κατόρθωσε πάντως να υπερασπιστεί την pole position και περνώντας πρώτος την γραμμή τερματισμού από τον Ρικιάρντο, τον έφερε και πάλι μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον στην μάχη του παγκόσμιου τίτλου.

Το Grand Prix ξεκίνησε με συγκινήσεις και σύγκρουση του Χούλκενμπεργκ με τον Σάινθ στην εκκίνηση, που έβγαλε εκτός μάχης τον Γερμανό οδηγό, η συνέχεια όμως δεν ήταν εξίσου συναρπαστική στις πρώτες θέσεις, μέχρι τους τελευταίους γύρους.

(Δείτε εδώ την επεισοδιακή εκκίνηση)

Ο Ρόσμπεργκ οδηγούσε την κούρσα, ο Ντάνι Ρικιάρντο με την Red Bull πίεζε διακριτικά, Χάμιλτον και Ράικονεν ακολουθούσαν. Οι δύο Mercedes πάντως αντιμετώπισαν προβλήματα με τα φρένα τους από το ξεκίνημα και έτσι είχαμε αγώνα στο τέλος.

2016 09 18T132357Z 1670796517 S1BEUCAARTAA RTRMADP 3 MOTOR F1 SINGAPORE


(Ο Ρόσμπεργκ άντεξε στην πίεση του Ρικιάρντο - Πηγή: Reuters / EDGAR SU)

Ο Ρόσμπεργκ το διαχειρίστηκε καλύτερα, αντέχοντας στην επίθεση του Ρικιάρντο (κάνοντας και ρεκόρ γύρων με το σετ ελαστικών, που είχε, ακυρώνοντας το πιτ στοπ, που θα του στερούσε την καρό σημαία).

Ο Χάμιλτον δεν τα κατάφερε, για να τον περάσει (για πρώτη φορά στη σεζόν), η Ferrari με τον Ράικονεν, και να ανεβαίνει στο βάθρο χάρις στους μηχανικούς του και το τελευταίο πιτ στοπ, που του έδωσε πίσω την 3η θέση.

2016 09 18T125340Z 790373044 SR1EC9I0ZSZ0L RTRMADP 3 MOTOR F1 SINGAPORE


(Χάμιλτον και Ράικονεν - Πηγή: Reuters / EDGAR SU)

Στην μάχη του τίτλου ο Ρόσμπεργκ με την πρώτη του νίκη στην Σιγκαπούρη (και 3η συνεχόμενη) πλέον έχει 273 και ο Χάμιλτον 265 με τον επόμενο αγώνα να γίνεται στην Μαλαισία στις 2 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ