ΣΠΟΡ

Eurobasket: «Έμπλεξε» η Εθνική - Ήττα από τη Βοσνία με 80-77

Eurobasket: «Έμπλεξε» η Εθνική - Ήττα από τη Βοσνία με 80-77

Στιγμιότυπο από τον αγώνα της Εθνικής μας με τη Βοσνία. 

Eurokinissi

Την πρώτη ήττα της στο Eurobasket 2025 γνώρισε η εθνική μας ομάδα με 80-77 από τη Βοσνία απόντος του Γιάννη Αντετοκούνμπο λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο για τον 3ο όμιλο της διοργάνωσης και θα παίξει την πρωτιά στον κρίσιμο αγώνα της Πέμπτης (21:30) με αντίπαλο την Ισπανία.

Παρά το +11 (18-7) στην 1η περίοδο με ηγέτες σε αυτό το διάστημα τους Παπανικολάου και Ντόρσεϊ, η εθνική δέχτηκε σερί 18-0 στο 2ο δεκάλεπτο όταν έμεινε χωρίς πόντο για διάστημα περίπου έξι λεπτών από το οποίο... και δεν κατάφερε έκτοτε να... συνέλθει. Με σωρεία λαθών, αφού είχε εμφανώς «χαλάσει το μυαλό τους», οι Έλληνες διεθνείς βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με -14 (52-66) στις αρχές της 4ης περιόδου. Εν τέλει, δεν κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή, την οποία κυνήγησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, μειώνοντας έως το -3 που ήταν και το τελικό σκορ, αλλά και με αμφιλεγόμενα σφυρίγματα των διαιτητών, υπέρ της Βοσνίας, στο τέλος.

Η εθνική υποχώρησε στο 3-1 και αντιμετωπίζει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2022 Ισπανία την ερχόμενη Πέμπτη (4/9, 21:30), για την 5η και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου. Η «Φούρια Ρόχα» ισοβαθμεί με 2-1 με την Ιταλία στη 2η θέση του γκρουπ, με τις δύο ομάδες να «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» απόψε (2/9, 21:30). Οπότε, η εθνική θα πρέπει να περιμένει... ενώ δεδομένα θα διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Ισπανούς με στόχο την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Η Βοσνία, ανέβηκε στο 2-2 και χρειάζεται νίκη επί της Γεωργίας στην τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί στη φάση των «16».

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 38-44, 52-61, 77-80