ΣΠΟΡ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τάισον Φιούρι παραιτήθηκε από τους τίτλους του

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τάισον Φιούρι παραιτήθηκε από τους τίτλους του
Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic

Με μια απόφαση σοκ ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών Τάισον Φιούρι επέλεξε να παραιτηθεί από τους τίτλους του και να αφοσιωθεί στην προσπάθεια απεξάρτησής του από τα ναρκωτικά.

Το Βρετανικό Συμβούλιο πυγμαχίας συνεδρίασε εχθές για να αποφασίσει να αφαιρέσει την άδεια από τον Τάισον Φιούρι (κάτι που έκανε τελικά το μεσημέρι της Πέμπτης) μετά και την 2η ματαίωση του αγώνα του με τον Κλίτσκο για τον παγκόσμιο τίτλο, λόγω των προβλημάτων υγείας και την χρήση ναρκωτικών, που παραδέχθηκε με συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone.

2016 04 27T141118Z 104767878 MT1ACI14363074 RTRMADP 3 BOXING ENGLAND


(Πηγή: Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic)

Πριν όμως το Συμβούλιο λάβει οποιαδήποτε απόφαση, πρόλαβε ο ίδιος ο Φιούρι και με μια δραματική ανακοίνωση αποφάσισε να παραιτηθεί από τους τίτλους του: "Θεώρησα ότι είναι σωστό και για το καλό της πυγμαχίας να παραιτηθώ από τους τίτλους και να αφήσω τους άλλους διεκδικητές να αγωνιστούν στο ρινγκ για να κερδίσουν τις ζώνες, που κατέκτησα πέρα για πέρα δίκαια, επικρατώντας του κορυφαίου για χρόνια πρωταθλητή Βάντιμιρ Κλίτσκο".

2016 04 27T130636Z 104763996 MT1ACI14363025 RTRMADP 3 BOXING ENGLAND


(Πηγή: Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic)

"Κέρδισα αυτούς τους τίτλους στο ρινγκ και πιστεύω ότι θα έπρεπε να τους χάσω στο ρινγκ, δυστυχώς όμως δεν μπορώ αυτή την στιγμή να τους υπερασπιστω. Για αυτό και πήρα μια τόσο δύσκολη απόφαση. Εύχομαι σε όλους τους διεκδικητές το καλύτερο στη συνέχεια, ενώ εγώ θα αντιμετωπίσω την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μου (εννοεί την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά) και ξέρω ότι θα τα καταφέρω, όπως έκανα απέναντι στον Κλίτσκο".

Διαβάστε σχετικά

Τάισον Φιούρι: έχω κάνει κοκαΐνη, πάσχω από κατάθλιψη!

Νέος παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας ο Φιούρι νικώντας το φαβορί Κλίτσκο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ