ΣΠΟΡ

Super League: ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ σε επεισοδιακό ματς

Super League: ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ σε επεισοδιακό ματς
Ο Μιλιβόγιεβιτς το "χρυσό γκολ" για τον Ολυμπιακό EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής με 2-1 σε ένα εκρηκτικό ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ, με γκολ του Μιλιβόγιεβιτς στο φινάλε και τους ανεγκέφαλους της κερκίδας να το διακόπτουν ανάβοντας κατ εξακολούθηση καπνογόνα. Λίγο πριν τη λήξη ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια (ο Αρετόπουλος είχε ζητήσει να γίνει η σχετική προειδοποίηση από τα μεγάφωνα νωρίτερα), στη συνέχεια το ματς ξανάρχισε υπό τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Δικέφαλου.

Ο Ίβιτς επέλεξε να μπλοκάρει την δημιουργία του Ολυμπιακού με τον Κάνιας πάνω στον Φορτούνη και να χτυπήσει στην κόντρα. Ευτύχησε μάλιστα να εκμεταλλευτεί την αδυναμία της ερυθρόλευκης άμυνας στα στημένα και ο Βαρέλα μόλις στο 6 σκόραρε αφύλαχτος από την μικρή περιοχή και ενώ ο Καπίνο είχε σταματήσει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Μαλεζά, από κόρνερ.

2619197


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)

Με τον Φορτούνη μπλοκαρισμένο δεν είχε μεγάλη δημιουργία ο Ολυμπιακός, αρκούσε όμως μια φορά να ξεμαρκαριστεί ο διεθνής Έλληνας μέσος για να βγάλει σε αντεπίθεση τον Ιντέγιε (εκατοστά πιο μπροστά, όπως φαίνεται μόνο από το ριπλέι) και αυτός να βγάλει την σέντρα που έστειλε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ ο ...Βαρέλα με προβολή στο 25.

2619227


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Βιάνα ως αριστερό μπακ ήταν πηγή κινδύνου, που πάντως δεν μπόρεσε να κεφαλοποιήσει ο ΠΑΟΚ και ο Κάμπος, ενώ ο Γλύκος όταν χρειάστηκε σταμάτησε κάποια σουτ για να πάνε στα αποδυτήρια οι ομάδες με το 1-1.

2619275


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Το β μέρος ξεκίνησε με 9λεπτη καθυστέρηση από την ομίχλη των καπνογόνων (όπως και στην έναρξη του ματς), αλλά ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ξαναπάρει το προβάδισμα, πρώτα όμως ο Αθανασιάδης στο 59 έκανε προβολή στην εξωτερική πλευρά των διχτυών και κυρίως ο Κάμπος στο 61 σε ανεπανάληπτο τετ α τετ σούταρε άουτ!

2619062


(Ο Ίβιτς - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Ίβιτς είχε αντικαταστήσει στο μαν του μαν του Φορτούνη τον Κάνιας (είχε κίτρινη) με τον Χαρίση και ο Μπέντο έβγαλε τον Βιάνα, μετέφερε αριστερά τον Φιγκέιρας και έβαλε στο ματς μετά από πολύ καιρό τον Ελ Αμπντελαουί. Στο τελευταίο ημίωρο η πίεση των γηπεδούχων (και με την είσοδο του Καρντόζο προς το τέλος) ήταν πιο έντονη, πατώντας την περιοχή του Γλύκου περισσότερο, αλλά και πάλι ένα σουτ του Κλάους στο 75 ανησύχησε τον Καπίνο.

2619087


(Ο Πάουλο Μπέντο - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ήταν η σειρά του Γλύκου για δύο απίθανες αποκρούσεις: σε σουτ του Ελιονούσι μέσα από την περιοχή και τον Ιντέγιε να κερδίζει κόρνερ στην προβολή του και στην εκτέλεση του, σε κεφαλιά του Μποτία, με τον Έλληνα προτιέρο να απογειώνεται στην γωνία του.

Το φινάλε του παιχνιδιού ήταν δραματικό. Πρώτα ήρθε το γκολ του Μιλιβόγιεβιτς με γυριστή κεφαλιά (πρόλαβε τον Βαρέλα) στέλνοντας την μπάλα στην γωνία του Γλύκου βάζοντας φωτιά στο γήπεδο, 2μισι λεπτά πριν τη λήξη.

2619279


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Εκεί ανέλαβαν δράση οι θερμοκέφαλοι της κερκίδας ανάβοντας για μια ακόμη φορά καπνογόνα και δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, και το ματς διακόπηκε εκ νέου.

( Διαβάστε αναλυτικότερα: Διακοπή στο ντέρμπυ Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ για καπνογόνα των οπαδών)

Ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια και μετά από μεγάλη αναμονή και διαβουλεύσεις (εντολή του Ιβάν Σαββίδη) επέστρεψε για τα τελευταία λεπτά (και ενώ η μεγαλύτερη μερίδα των φιλάθλων του Ολυμπιακού έφυγε από το γήπεδο), το ματς ολολκηρώθηκε με 2-1, αλλά ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με τιμωρία (το επόμενο εντός έδρας ματς είναι με τον Παναθηναϊκό).

2619294


((Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Οι άνθρωποι πάντως του Δικέφαλου διαμαρτύρονται εκτός των γεγονότων στο τέλος, για το γκολ του Ολυμπιακού (οφσάιντ στον Ιντέγιε), και για τον πειθαρχικό έλεγχο (2 κόκκινες κάρτες) και έξεδωσαν σχετική θέση, όπου κάνουν λόγο για τα "ερυθρόλευκη συνείδηση" του διαιτητή. Απάντησε ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει διακοπή απλά επειδή άναψαν οι πυρσοί, τα διαιτητικά σφάλματα που επικαλείται ο Δικέφαλος είναι στην φαντασία τους και κατήγγειλε χειρονομία του κυρίου Μίχελ (γενικού διευθυντή της ΠΑΕ) στην κερκίδα.

2619304


(Ο κύριος Μίχελ διαμαρτύρεται στο τέλος του αγώνα - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

*Στη συνέντευξη Τύπου υπήρξε λεκτικό επεισόδιο του προπονητή του ΠΑΟΚ Ίλια Ίβιτς με δημοσιογράφο, με τον Σέρβο τεχνικό να θεωρεί ότι τον προσέβαλε με τοποθέτηση του, όταν κατήγγειλε φραστική επίθεση στην φυσούνα, επέρριψε ευθύνες σε μερίδα του Τύπου και αφού διέκοψε την διαδικασία αποχώρησε.

ΠΑΣ Ευρώπη

Τι κι αν είχε να αγωνιστεί σχεδόν ένα μήνα, αφού ο σεισμός που χτύπησε την πόλη δεν επέτρεψε την διεξαγωγή του παιχνιδιού με τον Λεβαδειακό μια εβδομάδα νωρίτερα. Απέναντι στην ΑΕΛ και τον πρώην προπονητή του (Άγγελο Αναστασιάδη) ο ΠΑΣ του Γιάννη Πετράκη σκόρπισε με 4 γκολ την αντίπαλο του και πρωταγωνιστή τον Ισπανό Κόντε να σημειώνει χατ-τρικ (10,52, 74).

2619018


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)

Το άλλο γκολ έβαλε ο Γιάκος στο 28, ενώ λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια να ήταν οι Γιαννιώτες το σκορ θα έπαιρνε τεράστιες διαστάσεις.

Σούπερ Μάντζιος για τον Λεβαδειακό

Συναρπαστικό και με πολλές φάσεις ήταν το ματς του Λεβαδειακού και του Παναιτωλικού, με τον Μάντζιο να οδηγεί τους γηπεδούχους στο να πάρουν το προβάδισμα αν και δεν σκόραρε: ο Γιακουμάκης με σουτ στο 42 και κόντρα σε παίκτη νίκησε τον Κυριακίδη, ενώ στο 46 ο Έλληνας επιθετικός πέρασε αέρινα Κλέσιο και Κούσα, σούταρε στην απέναντι γωνία, αλλά η μπάλα δεν του κανε το χατίρι και πήγε στο δοκάρι. Το γκολ όμως δεν έπρεπε να χαθεί και έτσι ο Τόνι Σίλβα την έστειλε στα δίχτυα.

2619059


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

Ο Μαντζουράκης μετά το 70 αποφάσισε να διορθώσει τις αλχημείες με τον επιθετικό Κλέσιο δεξιό μπακ και βγάζοντας και τον «φλύαρο» Ουάρντα, ήρθε και το δώρο πέναλτυ του Μεντί, που έσπρωξε τον Μαρκόφσκι (ευστόχησε και μείωσε στο 72), αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε.

Όπου φτωχός και η μοίρα του

Όλη δράση της αναμέτρησης του Ηρακλή με τον Ατρόμητο συγκεντρώθηκε στα τελευταία 10 λεπτά. Στο 79 με εύστοχο πέναλτυ ο Ούμπιντες έβαλε μπροστά στο σκορ τους Περιστεριώτες, αλλά οι παίκτες του «γηραιού» με υπερπροσπάθεια ισοφάρισαν με τον Λουκίνα στο 84. Δεν έμελλε όμως να πάρουν έστω έναν βαθμό, αφού ο Τόνσο εκμεταλλεύτηκε λάθη και διαμόρφωσε το τελικό 1-2, φέροντας την ομάδα του στα «ψηλά πατώματα» και τον Ηρακλή ουραγό και με αβέβαιο μέλλον.

2619008


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Η 8η αγωνιστική

Κέρκυρα-Αστέρας Τρ. 2-0
Πλατανιάς-Ξάνθη 0-1
ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-0
Ηρακλής-Ατρόμητος 1-2
Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 2-1
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ 4-0
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1
Βέροια-Παναθηναϊκός (Δευτέρα, 19.30)

Η βαθμολογία (6 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 15
2. A.E.K. 11
3. Παναθηναϊκός 10 (5 αγ.)
4. ΠΑΣ Γιάννινα 10 (5)
5. Πανιώνιος 10
6. Ατρόμητος 10
7. Π.Α.Ο.Κ. 8
8. Ξάνθη 8
9. Παναιτωλικός 8
10. Πλατανιάς 8
11. Λεβαδειακός 7 (5)
12. Κέρκυρα 6
13. Α.Ε.Λ. 5
14. Βέροια 4 (5)
15. Αστέρας Τρ. 3
16. Ηρακλής 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ