Παναθηναϊκός - Εφές 97-62: Το τριφύλλι βγήκε 7ο, παίζει με Μονακό και στο βάθος «βλέπει» Βαλένθια
Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του, επικράτησε της Αναντολού Εφές με 97-62 και ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της Euroleague στην 7η θέση. Έτσι, το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει την προσεχή Τρίτη (21/4 στο Telekom Center - ΟΑΚΑ) τη Μονακό και ο νικητής αυτής της αναμέτρησης, θα αγωνιστεί με τη Βαλένθια με μειονέκτημα έδρας για μία θέση στο φετινό Final 4.
Ένα πειθαρχημένο τρίτο δεκάλεπτο, απλοποίησε το έργο του Παναθηναϊκού στο Telekom Center Athens και του εξασφάλισε με ρεκόρ 22-16 την έβδομη θέση, που του επιτρέπει να συνεχίσει την πορεία του προς τα πλέι οφ της Euroleague μέσα από τα Play In (μπαράζ) της διοργάνωσης.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά από ένα νωθρό πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός «στραγγάλισε», κυρίως αμυντικά, την Αναντολού Εφές και με ένα απίθανο επιμέρους σκορ 26-5 γκρέμισε το όνειρο της τουρκικής ομάδας για ένα «διπλό», που θα της επέτρεπε να ολοκληρώσει την παρουσία της με ψηλά το κεφάλι.
Μεγάλη εμφάνιση από τον Νίκο Ρογκαβόπουλο με 24 πόντους (career high) και 4/5 τρίποντα, ενώ 18 πόντους πρόσθεσε ο Κέντρικ Ναν και 14 ο Ματίας Λεσόρ, όσους και ο Κένεθ Φαρίντ.
Από την Αναντολού, που παρατάχθηκε χωρίς τους Σέιν Λάρκιν, Πι Τζέι Ντόζιερ και Ερτσάν Οσμάνι (ήταν δεδομένη η απουσία των Αϊζάια Κορντινιέ και Γιώργου Παπαγιάννη), διασώθηκε ο Σέμους Χέιζερ με 13 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 20-16, 45-38, 71-43, 97-62
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Μονακό οριστικά αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα «play in» της Euroleague στις 21 Απριλίου
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα και ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ
02:00
Κοινωνικός τουρισμός: Έως και 12 διανυκτερεύσεις για τους δικαιούχους
01:00
Fuel Pass: Έως τέλη Απριλίου ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις : Βήμα - βήμα η διαδικασία
00:30
ΗΠΑ και Ιράν... ανοιγοκλείνουν το Ορμούζ - Διαφωνία και για το ουράνιο πριν τις νέες συνομιλίες
23:57