ΣΠΟΡ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Άντονι Τζόσουα προετοιμάζεται να υπερασπιστεί τον τίτλο του

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Άντονι Τζόσουα προετοιμάζεται να υπερασπιστεί τον τίτλο του
Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην πυγμαχία Άντονι Τζόσουα ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / HANNAH MCKAY

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στην πυγμαχία και παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών, Άντονι Τζόσουα εξελίσσεται σε έναν από τους σταρ του επαγγελματικού μποξ και κορυφώνει την ένταση της προετοιμασίας του για την αναμέτρηση με τον διεκδικητή του τίτλου Έρικ Μολίνα, με την σκέψη του στους κορυφαίους του αθλήματος Μοχάμεντ Άλι, Τζό Φρέιζερ και Τζορτζ Φόρμαν.

Στα 27 του χρόνια ο Τζόσουα εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή στην κατηγορία βαρέων βαρών, ιδιαίτερα μετά την περιπέτεια του Τάισον Φιούρι καθώς το άθλημα αναζητά τους νέους σταρ που θα προσελκύσουν κόσμο και χορηγούς. Ο γεννημένος στο Γουότφορντ, Άγγλος πυγμάχος διαθέτει σίγουρα τα τυπικά προσόντα με ρεκόρ 17-0, έχοντας ήδη υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε τον περασμένο Απρίλιο, στις 25 Ιουνίου, στον 7ο γύρο με τον Ντόμινικ Μπριζίλ.

16780061


(Ο Τζόσουα μετά τη νίκη του το καλοκαίρι και την υπεράσπιση του παγκόσμιου τίτλου του - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SEAN DEMPSEY)

Αυτός ήταν ο μοναδικός από του 17 αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλητή της IBF (μια από τις 5 ενώσεις επαγγελαμτικής πυγμαχίας), που δεν κρίθηκε στους πρώτους 3 γύρους. Ο Άντονι Τζόσουα διαλύει τους αντιπάλους του με τα δυνατά του κτυπήματα και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Βλάντιμιρ Κλίτσκο για την θέση που ουσιαστικά άφησε κενή στην WBA ο Φιούρι (Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τάισον Φιούρι παραιτήθηκε από τους τίτλους του).

17264966


(Τζόσουα (αρ) εναντίον Μολίνα στις 10 Δεκεμβρίου - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / HANNAH MCKAY)

Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να νικήσει τον Αμερικανό Έρικ Μολίνα στις 10 Δεκεμβρίου στο Μάντσεστερ, πριν την μάχη με τον Ουκρανό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, στις αρχές του 2017. Προετοιμαζόμενος να αγωνιστεί μπροστά στο Αγγλικό κοινό, ο Τζόσουα ετοίμασε ένα μικρό πρόμο βίντεο, όπου αποδεικνύει ότι εκτός από το ταλέντο, διαθέτει και τα προσόντα στην σόουμπιζ, που απαιτεί πλέον ο κόσμος της πυγμαχίας.

Τις αναμετρήσεις του Μοχάμεντ Άλι με τον Φρέιζερ και τον Φόρμαν θα ήθελε να ζήσει όπως παραδέχθηκε ο Άντονι Τζόσουα, αν είχε την ευκαιρία να γυρίσει πίσω στον χρόνο. "Αυτοί είναι τα ινδάλματά μου και αν είχαν την ευκαιρία δεν θα θέλα να το χάσω με τίποτε".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ