ΣΠΟΡ

Μαραθώνιος 2016: Νικητής ο Κενυάτης Λούκα Ρότιτς Λουμπουάν (pics&vid)

Μαραθώνιος 2016: Νικητής ο Κενυάτης Λούκα Ρότιτς Λουμπουάν (pics&vid)
Λευτέρης Παρτσάλης/CNN Greece

Ο Κενυάτης Λούκα Ρότις Λουμπουάν έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διεξήχθη την Κυριακή, με τη συμμετοχή 50.000 δρομέων, που ταξίδεψαν ως την ελληνική πρωτεύουσα από 105 χώρες.

Η διεξαγωγή του φετινού Μαραθωνίου είχε επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνονται 120 χρόνια από τον πρώτο Μαραθώνιο και την έναρξη των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και 70 χρόνια από το 1946, τη χρονιά που ο κορυφαίος Έλληνας δρομέας Στέλιος Κυριακίδης νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ο Λούκα Ρότιτς Λουμπουάν τερμάτισε πρώτος σε 2:12:49, επίδοση που αποτελεί τον 15ο καλύτερο χρόνο, ενώ από ελληνικής πλευράς πρώτος τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης (8ος συνολικά).

Η πρώτη γυναίκα που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού είναι η Νάνσι Αρουσέι με χρόνο 02:38:13, ενώ από ελληνικής πλευράς πρώτη έκοψε το νήμα η Ράνια Ρεμπούλη με χρόνο 02:49:24..

Image 2

Πηγή: Λευτέρης Παρτσάλης/CNN Greece

Λίγο πριν τον τερματισμό του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, έγινε εκδήλωση, με τη συμμετοχή των Ελλήνων Ολυμπιονικών του Ρίο, Λευτέρη Πετρούνια, Σπύρου Γιαννιώτη και Άννας Κορακάκη.

IMG 9201
IMG 9202

Πηγή: Λευτέρης Παρτσάλης/CNN Greece

IMG 9205

Πηγή: Λευτέρης Παρτσάλης/CNN Greece

IMG 9208

Πηγή: Λευτέρης Παρτσάλης/CNN Greece

IMG 9209

Πηγή: Λευτέρης Παρτσάλης/CNN Greece

Πηγή: Λευτέρης Παρτσάλης/CNN Greece

Νωρίτερα ολοκληρώθηκαν οι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, στους οποίους συμμετείχε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, Ανδρέας Λοβέρδος και Άδωνις Γεωργιάδης.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκαν οι κούρσες των 5 και 10 χιλιομέτρων. Πρώτος στον αγώνα 5 χλμ αναδείχθηκε ο Χρήστος Καλλίας, με επίσημο χρόνο 14:49 και ρεκόρ διαδρομής, δεύτερος με 15.08 ο Ιταλός Αντέμε Κουνέο, και τρίτος ο Κώστας Νακόπουλος, με 15.13.

Στις γυναίκες η Ελευθερία Πετρουλάκη πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού με 17.10, ακολουθούμενη από την Ελένη Φιλάνδρα (17.45), ενώ τρίτη ήταν η Ανθή Κυριακοπούλου με 18.14.

Νικητής στην διαδρομή των 10 χιλιομέτρων είναι ο Χρήστος Μπουντούλης και νικήτρια, για μια Πέμπτη συνεχή φορά, η Αναστασία Καρακατσάνη. Δεύτερη ήταν η Εσθονή Λίλι Λούικ από την Εσθονία, η οποία έτρεξε στον αγώνα μαζί με τις δύο αδελφές της Λέιλα και Λίνα. Το χαρακτηριστικό είναι ότι είναι τρίδυμες αδελφές με την ίδια αγάπη για το τρέξιμο, που τις οδήγησε άλλωστε και τις τρεις να μετάσχουν τον Αύγουστο και στο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Το χειροκρότημα του κόσμου κέρδισαν όλοι οι συμμετέχοντες, με εξαίρεση εκείνους που κατάφεραν να τερματίσουν έχοντας να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες δυσκολίες, όπως η κοπέλα της παρακάτω φωτογραφίας, που τερμάτισε καταχειροκροτούμενη από τους θεατές που βρίσκονταν στο Καλλιμάρμαρο

IMG 1201

Πηγή: Λευτέρης Παρτσάλης/CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ