ΣΠΟΡ

F1: συγκρούσεις στο γκραν πρι της Βραζιλίας και προσωρινή διακοπή

F1: συγκρούσεις στο γκραν πρι της Βραζιλίας και προσωρινή διακοπή
Reuters / NACHO DOCE

Στον προτελευταίο αγώνα της Formula 1 και την προσπάθεια του Χάμιλτον να καλύψει την διαφορά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ρόσμπεργκ, η βροχή παίζει καθοριστικό ρόλο και οδήγησε στην διακοπή (2 φορές) προς το παρόν του Grand Prix, καθώς κινδυνεύει άμεσα η ζωή των πιλότων.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Ρομέιν Γκροζάν από την πρώτη κιόλας στροφή, πριν καν εκκινήσουν οι οδηγοί, να χάνει τον έλεγχο του μονοθέσιου της Haas και να εγκαταλείπει την κούρσα στέλνοντας προφανως μήνυμα για το τι θα ακολουθούσε. Με την βροχή να πέφτει στο Ιντερλάγκος και την πίστα να θυμίζει λίμνη σε πολλά σημεία, βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας και οι οδηγοί ξεκίνησαν δίχως την παραδοσιακή εκκίνηση, με τις θέσεις που είχαν καταλάβει στα δοκιμαστικά.

(Δείτε εδώ το ατύχημα του Γκροζάν)

Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ ήταν στις δύο πρώτες θέσεις, με τον Γερμανό να χρειάζεται μια 2η και μια 3η θέση στους δύο τελευταίους αγώνες για να πανηγυρίσει τον παγκόσμιο τίτλο και το αυτοκίνητο ασφαλείας έφυγε από την πίστα στον 8ο γύρο. Είχαμε έτσι αγώνα με τον Φέτελ και την Ferrari του να ολισθαίνει στον 11ο, όντας τυχερός πάντως που δεν είδε κάποιον άλλον οδηγό να πέφτει πάνω του.

2016 11 13T165646Z 107638214 LR1ECBD1B2B9R RTRMADP 3 MOTOR F1 BRAZIL


(Οδηγώντας στην βροχή Χάμιλτον και Ρόσμεπργκ - Πηγή: Reuters / NACHO DOCE)

Στον 13ο είχαμε την δεύτερη εγκατάλειψη με τον Έρικσον να χτυπά στα κιγκλιδώματα και να κλείνει μάλιστα και την είσοδο στα Pit, με τον Φερστάπεν να προλαβαίνει τελευταία στιγμή και να μπαίνει για αλλαγή ελαστικών πριν ξαναβγεί το αμάξι ασφαλείας.

Έμεινε εκεί έως τον 20ο γύρο και όταν ξεκίνησε πάλι η κούρσα οι οδηγοί δεν πρόλαβαν να κάνουν ούτε 300 μέτρα, με τον Ράικονεν αυτή την φορά να πέφτει στις μπαριέρες στην ευθεία και από τύχη να αποφεύγουμε πολύ σοβαρό ατύχημα από τα υπόλοιπα αμάξια που πέρασαν ξυστά.

(Δείτε εδώ το σοκαριστικό ατύχημα του Ράικονεν)

Οι διοργανωτές υποχρεώθηκαν να βγάλουν κόκκινη σημαία και να διακόψουν τον αγώνα, ενώ η πρόβλεψη για τον καιρό μιλούσε για επιδείνωση. Υπάρχει ένα χρονικό παράθυρο 4 ωρών (18.00-22.00) για να ολοκληρωθεί η κούρσα και εφόσον επανεκκινήσει, τότε ανάλογα με το αν οι οδηγεί θα ολοκληρώσουν 53 από τους 71 γύρους θα πάρουν ολόκληρη την βαθμολογία, αλλιώς τους μισούς βαθμούς.

2016 11 13T173847Z 1235419865 LR1ECBD1D0CD8 RTRMADP 3 MOTOR F1 BRAZIL


(Στα γκαράζ τα αμάξια - Πηγή: Reuters / PAULO WHITAKER)

Στις 19.21 ξεκίνησε και πάλι ο αγώνας με αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά μετά από μόλις 8 γύρους βγήκε κόκκινη σημαία για 2η φορά, με τους οδηγούς πάντως να μην συμφωνούν.

Μετά από διαβουλεύσεις οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα γίνει και 3η προσπάθεια για να τρέξουν οι οδηγοί στις 20.02.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ