ΣΠΟΡ

Σοβαρός ο τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ, εκτός δράσης για πολύ καιρό

Σοβαρός ο τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ, εκτός δράσης για πολύ καιρό
EUROKINISSI / ACTION IMAGES

Πολύ σοβαρός αποδεικνύεται ο τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ στο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού Superfoods, που θα μείνει για πολύ καιρό εκτός δράσης.

Ο Γκιστ έχει υποστεί «απόσπαση της έκφυσης του μακρού προσαγωγού μυός του αριστερού ποδιού», δηλαδή έχει αποκολληθεί ο μυς από τη θέση του. Ακόμη δεν μπορεί να διευκρινιστεί η ακριβής χρονική διάρκεια της απουσίας του, ωστόσο το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και ουσιαστικά μιλάμε για μεγάλη «αποχή» από τα παρκέ.

Το επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί αν ο παίκτης θα χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου (αν υπάρχει ολική ρήξη) ή αν θα πάνε συντηρητικά με αγωγή (μερική ρήξη). Στην 1η περίπτωση η βιβλιογραφία κάνει λόγο για απουσία συνήθως 2-3 μηνών (αφού μιλάμε για έναν από τους πιο σπάνιους τραυματισμούς), ενώ στην 2η υπάρχει πιο σύντομη περίοδος αποκατάστασης. Ουδείς όμως μπορεί να πει αυτή την στιγμή με σιγουριά, πλην του ιατρικού τημ, που θα επιληφθεί του τραματισμού και θα ολοκληρώσει τις εξετάσεις, για τον ακριβή χρόνο που ο Γκιστ θα λείψει από τα γήπεδα.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ

Σε μαγνητική τομογραφία υποβλήθηκε ο Τζέιμς Γκιστ σήμερα (17/11) το απόγευμα, αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής του Παναθηναϊκού Superfoods από τη Μαδρίτη. Σύμφωνα με το αποτέλεσμά της το ιατρικό επιτελείο της ομάδας διέγνωσε πως έχει υποστεί απόσπαση της έκφυσης του μακρού προσαγωγού μυός του αριστερού ποδιού.

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το αν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή αν θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή, συνεπώς δεν μπορεί να εκτιμηθεί το ακριβές διάστημα της απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους. Το ιατρικό επιτελείο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη επιστροφή του στα παρκέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ