ΣΠΟΡ

Τζόσουα εναντίον Κλίτσκο στο ρινγκ για τον παγκόσμιο τίτλο (vid)

Τζόσουα εναντίον Κλίτσκο στο ρινγκ για τον παγκόσμιο τίτλο (vid)
Τζόσουα (αρ.) εναντίον Κλίτσκο (δ) Getty Images / Richard Heathcote

Είναι οριστικό. Τον Απρίλιο θα γίνει η μεγάλη αναμέτρηση του Άντονι Τζόσουα με τον Βλάντιμιρ Κλίτσκο για τον παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρέων βαρών στο WBA. 

Είναι η αναμέτρηση που περίμεναν όλοι οι φανς της πυγμαχίας από την στιγμή που ο Άντονι Τζόσουα κατέκτησε τον τίτλο στην IBF (μία από τις 5 διεθνείς ομοσπονδίες της πυγμαχίας) και η αντίστοιχη ζώνη στην WBA είναι χωρίς κάτοχο, μετά την δραματική απόσυρση του Τάισον Φιούρι από τον κόσμο του μποξ. O Βρεττανός πρωταθλητής νίκησε άνετα με νοκ-αουτ (ρεκόρ πλέον 18-0) και τον 2o διεκδικητή στην IBF Έρικ Μολίνα (μετά τον Μπριζίλ τον Αύγουστο) στο Μάντσεστερ, πριν ανακοινωθεί η μεγάλη μονομαχία.

2016 12 11T010232Z 124419752 MT1ACI14700681 RTRMADP 3 BOXING HEAVYWEIGHTJOSHUA MOLINA


(Ο Τζόσουα βγάζει νοκ άουτ τον Μολίνα - Πηγή: Action Images via Reuters / Andrew Couldridge Livepic)

Διεκδικητής του τίτλου θα είναι ο προηγούενος κάτοχος της ζώνης, ο Ουκρανός παγκόσμιος πρωταθλητής επί σειρά ετών Βλάντιμιρ Κλίτσκο, που δεν έχει αγωνιστεί από τα τέλη του 2015, όταν έχασε από τον Φιούρι, αφού δεν έγινε ποτέ η ρεβάνς.

GettyImages 628980200


(Τζόσουα και Κλίτσκο στο ρινγκ του Μάντσεστερ το βράδυ του Σαββάτου - Πηγή: Getty Images / Richard Heathcote)

Ο αγώνας θα γίνει στις 29 Απριλίου του 2017 στο Γουέμπλεϊ, στην έδρα του Τζόσουα, που στα 28 του μοιάζει το μεγάλο φαβορί τη αναμέτρησης, αφού ο Ουκρανός πυγμάχος θα σταθεί ξανά σε ρινγκ μετά από 18 μήνες και θα είναι την άνοιξη 41 χρόνων.

Και οι δύο πάντως ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την ανακοίνωση της διεξαγωγής του αγώνα, με αναρτήσεις τους στους λογαριασμούς τους στο Twitter.

Διαβάστε ακόμη

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Άντονι Τζόσουα προετοιμάζεται να υπερασπιστεί τον τίτλο του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ