ΣΠΟΡ

«Χρυσό» εξώφυλλο του Μάικλ Φελπς στο Sports Illustrated

«Χρυσό» εξώφυλλο του Μάικλ Φελπς στο Sports Illustrated
Getty Images / Slaven Vlasic

Πρόσφατα το Sports Illustrated ανακήρυξε τον Μάικλ Φελπς κορυφαίο Ολυμπιονίκη όλων των εποχών και ήρθε η ώρα για ένα καταπληκτικό εξώφυλλο με τα Ολυμπιακά μετάλλια του.

Με συγκομιδή 28 μεταλλίων σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεκινώντας από την Αθήνα το 2004, ο Αμερικανός κολυμβητής πέρασε στην ιστορία ως ο κορυφαίος αθλητής των Αγώνων σε αριθμό, αφήνοντας πίσω του τη Ρωσίδα γυμνάστρια Λαρίσα Λατίνινα με 18 και τον συμπατριώτη της γυμναστή Νικολάι Αντριάνοφ με 15.

Ακόμη και σε ατομικά αγωνίσματα (βγάζοντας έξω τις σκυταλοδρομίες), ο Μάικλ Φελπς έχει 16, έναντι των 14 της Λατίνινα και των 12 του Αντριάνοφ, δημιουργώντας ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον. Το Sports Illustrated μπορεί να ανακήρυξε τον Λεμπρόν Τζέιμς αθλητή της χρονιάς, απένειμε όμως τον τίτλο του κορυφαίου Ολυμπιονίκη όλων των εποχών στον Μάικλ Φελπς στην ίδια εκδήλωση και τώρα του αφιέρωσε ένα "χρυσό εξώφυλλο".

Σε μια φωτογράφιση με μεγάλο παρασκήνιο, ο Μάικλ Φελπς ποζάρει φορώντας τα χρυσά μετάλλια του στέλνοντας το μήνυμα σε όλους τους αθλητές του κόσμου με το παράδειγμα του.

Δοκίμασε μάλιστα να κρατήσει και τα 28 μετάλλια (23 χρυσά, 3 αργυρά και 2 χάλκινα) βγάζοντας πολύ γέλιο σε όλους όσοι ήταν στην φωτογράφιση, ακόμη και στο νεογέννητο Μπούμερ που κράτησε στην αγκαλιά του, ποζάροντας μαζί με την σύζυγό του Νικόλ Τζόνσον.

Διαβάστε σχετικά

Στον Λεμπρόν Τζέιμς το βραβείο του Sports Illustrated

ΔΗΜΟΦΙΛΗ