ΣΠΟΡ

Champions League Basket: ο Άρης με νίκη επί της Νίμπουρκ κυνηγά την 2η θέση

Champions League Basket: ο Άρης με νίκη επί της Νίμπουρκ κυνηγά την 2η θέση
EUROKINISSI / MOTION TEAM

Τις ελπίδες του για την 2η θέση του ομίλου διατήρησε ο Άρης με τη νίκη επί της Νίμπουρκ με 83-79, που πάντως εξαρτάται από την ένσταση που έχουν κάνει οι κίτρινοι για την ήττα στην Τουρκία από την Μπάνβιτ. Μαθηματικά πάντως εξασφάλισε από σήμερα την παρουσία του στα play off.

Ο Άρης έχει αυτή την στιγμή ρεκόρ 8-4 και είναι στην 4η θέση (ισοβαθμεί με τη Νίμπουρκ αλλά δεν κάλυψε την διαφορά των 8 πόντων, που είχε χάσει στην Τσεχία), αλλά εφόσον δικαιωθεί στην ένσταση του για το εκπρόθεσμο νικητήριο καλάθι των Τούρκων στην προηγούμενη αγωνιστική, αυτόματα την προσπερνά και ακόμη και σε ισοβαθμία με την Μπάνβιτ είναι καλύτερος.

4015887


(Κάρφωμα του Μπάκνερ - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Ακόμη και αν δεν δικαιωθεί, μπορεί να ελπίζει σε ισοβαθμία με τους Τούρκους (ή τριπλή με τη Νίμπουρκ), που υπερτερεί και εφόσον είναι στους 3 καλύτερους «δεύτερους» θα γλυτώσει τον πρώτο γύρο των play off, όπου θα παίξει κανονικά είτε 3ος , είτε 4ος .

Στο ματς, η Τσεχική ομάδα, παρότι έκανε ένα ταξίδι-οδύσσεια οδικώς από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη σήμερα και έφτασε αργά το μεσημέρι στην πόλη, παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστική και προηγήθηκε και στο σκορ.

4015890


(Καλή εμφάνιση ο Κάμινγκς - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Ο Άρης έκανε μια αντεπίθεση στο τέλος και ένα τρίποντο του Τζένκινς του έδωσε μια ανάσα 4 πόντων στο τελευταίο λεπτό, που διαχειρίστηκε ως το σφύριγμα της λήξης. Ο Τζένκινς με 21 πόντους και ο Κάμινγκς με 17 ήταν οι καλύτεροι του Άρη, που πλέον στρέφεται στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ το Σάββατο στις 17.00.

4015874


(Πρώτος σκόρερ του Άρη ο Τζένκινς - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Επόμενα ματς στον όμιλο με τους Σκαϊλάινερς στις 17/1 στη Θεσσαλονίκη και την πρωτοπόρο του ομίλου Μονακό στις 25/1 εκτός έδρας.

Τα 10λεπτα: 19-22, 45-44 (26-22), 62-63 (17-19), 83-79 (21-16)

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα)

Στην επόμενη φάση του Basket Champions League προκρίθηκε και μαθηματικά η ΑΕΚ, αφού τόσο η Ζιέλονα Γκόρα (4-8), όσο και η Ντιναμό Σάσαρι (5-7) ηττήθηκαν στα σημερινά παιχνίδια τους και πλέον δεν μπορούν να ξεπεράσουν την ΑΕΚ, που κυνηγά και τις μαθηματικές ελπίδες για την 2η θέση (που δύσκολα όμως θα είναι ανάμεσα στις τρεις καλύτερες των 5 ομίλων).

Διαβάστε σχετικά

Champions League Basket: οδικώς στη Θεσσαλονίκη η Νίμπουρκ

Champions League Basket: νίκες για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ