ΣΠΟΡ

Θα παίξει ή όχι ο «μικρός μάγος» στο κλάσικο της 21ης Νοεμβρίου;

Θα παίξει ή όχι ο «μικρός μάγος» στο κλάσικο της 21ης Νοεμβρίου;
Επιστρέφει από τον τραυματισμό του ο Μέσι Reuters/Sergio Perez

Μετρώντας αντίστροφα για το πρώτο κλάσικο της σεζόν η Μπαρτσελόνα περιμένει τον Μέσσι, αλλά εμφανίζεται έτοιμη να αντιμετωπίσει την Ρεάλ μόνο με το δίδυμο Νεϊμάρ-Σουάρες.

Από τις 26 Σεπτεμβρίου (κόντρα στην Λας Πάλμας) και τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο του Λιονέλ Μέσι, το ερώτημα στα χείλη των φίλων της Μπαρτσελόνα ήταν: τι θα κάνουμε χωρίς τον «μικρό μάγο»; Η καλύτερη απάντηση δόθηκε μέσα στο γήπεδο. Μετά από σύντομα σκαμπανεβάσματα, το δίδυμο Νεϊμάρ-Σουάρες ανέλαβε την ευθύνη και έβγαλε τον σύλλογο ασπροπρόσωπο:

• 1η θέση στην βαθμολογία με 27 βαθμούς έναντι 24 της Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 11 μάτς. 4 νίκες και 1 ήττα (από την Σεβίλλη) απολογισμός στο πρωτάθλημα, 3 νίκες στο Champions League
• O Νέϊμάρ έχει σκοράρει 10 γκολ και ο Σουάρες 6 -16 από τα συνολικά 21, που σημείωσαν οι Καταλανοί μετά το ματς με την Λας Πάλμας, σε Ισπανία και Ευρώπη.

Ειδικότερα ο Νεϊμάρ, με νέα (πιο νορμάλ) στυλιστική επιλογή στο κούρεμα, μοιάζει σε τρομερή φόρμα και δίκαια ο προπονητής του στην Εθνική Βραζιλίας θεωρεί, ότι αυτή την στιγμή είναι καλύτερος από τους άλλους δύο σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το λένε και οι αριθμοί:

• Νεϊμάρ: 14 ματς-13 γκολ-6 ασιστ
• Μέσι: 7 ματς- 3 γκολ-2 ασίστ
• Κριστιάνο: 15 ματς-13 γκολ-2 ασίστ

Ο Βραζιλιάνος λοιπόν εκτός από την εκτελεστική του δεινότητα (1 γκολ στο πρωτάθλημα και 2 στην Ευρώπη) δημιουργεί ταυτόχρονα για τους συμπαίκτες του περισσότερο από τους άλλους δύο. Μοιάζει πιο ώριμος και έτοιμος να ηγηθεί της Μπαρτσελόνα, να δικαιολογήσει τα λεφτά που δόθηκαν για την απόκτηση του και γιατί όχι, να εξασφαλίσει το μέλλον των Καταλανών, ακόμη και αν φύγει ο Μέσι.

Πότε θα είναι έτοιμος ο «μικρός μάγος»

Βέβαια επειδή όλοι θέλουν να δουν σε μια εβδομάδα στο Μπερναμπέου τους 2 κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου, ο Αργεντινός προετοιμάζεται εντατικά για την επιστροφή του. Δεν πήγε στην πατρίδα του για το ματς με την Βραζιλία, και σύμφωνα με την Ισπανική AS, την Πέμπτη (μετά από 6 εβδομάδες) πήρε μέρος και στο πρώτο «διπλό», σκοράροντας μάλιστα. Η Μπαρτσελόνα τηρεί σιγή ιχθύος και δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες. Υπάρχουν πάντως φωνές, που καλούν τον σύλλογο να μην πιέσει τον Μέσι. Ο γιατρός της εθνικής Αργεντινής, Ομέρο ντ’ Αγκοστίνο θεωρεί αμφίβολο να μπορέσει να παίξει: «δεν είναι θέμα φυσικής κατάστασης, αλλά περισσότερο ποδοσφαιρικό. Όταν σουτάρει, το γόνατο του κάνει την ίδια κίνηση με εκείνη την στιγμή του τραυματισμού. Θέλει λοιπόν να μπει σιγά-σιγά στον ρυθμό και όχι βιαστικά».

Είτε παίξει πάντως, είτε όχι, μάλλον έχει εξασφαλίσει και το πρώτο σημαντικό βραβείο της χρονιάς. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο ίδιος ο Κριστιάνο Ρονάλντο μιλώντας στο σόου του Τζόναθαν Ρος στην ITV.

Και δεν είναι άλλο από το βραβείο της «Χρυσής Μπάλλας». Ο Πορτογάλος παραδέχθηκε ότι δεν θα κερδίσει στον διαγωνισμό και ας έβαλε περισσότερα γκολ, αφού ο αντίπαλος του κέρδισε όλα τα τρόπαια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ