ΣΠΟΡ

Οι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο έδιωξαν τον ακροδεξιό Ζοζούλια

Οι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο έδιωξαν τον ακροδεξιό Ζοζούλια
Twitter

Απρόσμενες εξελίξεις είχε η μετακίνηση του Ουκρανού ποδοσφαιριστή Ρόμαν Ζοζούλια στην Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία διήρκησε λιγότερο από... 24 ώρες.

Η Ράγιο Βαγιεκάνο που αγωνίζεται φέτος στην Segunda Division, συμφώνησε το βράδυ της Τρίτης με την Μπέτις και ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Ρόμαν Ζοζούλια με τη μορφή δανεισμού μέχρι το φινάλε της σεζόν. Ωστόσο, χωρίς να έχουν περάσει καλά καλά 24 ώρες από την ανακοίνωση, ο Ουκρανός επιθετικός επιστρέφει... στην Ανδαλουσία.

Οι οπαδοί της ισπανικής ομάδας, στην πλειονότητά τους εντάσσονται πολιτικά στην αριστερά και γεγονός που τους έκανε να αντιδράσουν στην άφιξη του Ζοζούλια, ο οποίος φέρεται να έχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια με νεοναζιστικά γκρουπ στην πατρίδα του την Ουκρανία.

ZOZOY 2

(Πηγή φωτογραφίας Twitter Fanatics of Football)

Ο ίδιος ο παίκτης αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς, κάνοντας λόγο για τεράστια παρεξήγηση που δημιουργήθηκε όταν πήγε στην Μπέτις, ενώ ορκίστηκε μέσω γραπτής επιστολής προς τους οπαδούς πως δεν έχει σχέση με τα συγκεκριμένα ακροδεξιά γκρουπ, χωρίς ωστόοσο οι εξηγήσεις του να γίνουν πειστικές.

Λίγο μετά την επιστολή του Ζοζούλια ήρθε "απάντηση" από οπαδούς της Ράγιο, που έγραψαν σε δική τους επιστολή: "Ο φασισμός δεν ταιριάζει στο Βαγιέκας. Είναι ντροπή για το σύλλογο που βρήκε έναν παίκτη ο οποίος δώρισε χρήματα σε ένα εθνικιστικό ακροδεξιό γκρουπ στην Ουκρανία. Δεν θέλουμε τέτοιους στην ομάδα μας".

Τα πράγματα έγιναν μάλιστα ακόμα χειρότερα το πρωί της Τετάρτης όταν οπαδοί εμφανίστηκαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και κρέμασαν ένα πανό που έγραφε: "Το Βαγιέκας δεν είναι μέρος για ναζιστές ούτε και για σένα (απευθυνόμενοι στον ιδιοκτήτη Ραούλ Μαρτίν Πρέσα). Φύγε".

ZOZOY MESA 1

(Πηγή φωτογραφίας twitter Albert Ortega)

Οι έντονες αυτές αντιδράσεις είχαν σαν αποτέλεσμα, ο Ουκρανός ποδοσφαιριστής να λύσει το συμβόλαιό του με την Ράγιο Βαγιεκάνο και να επιστρέψει πίσω στην Μπέτις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ