ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: στην ρεβάνς η πρόκριση για Ολυμπιακό και Ατρόμητο

Κύπελλο Ελλάδας: στην ρεβάνς η πρόκριση για Ολυμπιακό και Ατρόμητο
Στο Περιστέρι θα κριθεί η πρόκριση για Ολυμπιακό και Ατρόμητο EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

"Ανοιχτή" η υπόθεση πρόκριση στο ζευγάρι του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου, που έμεινε στο 0-0 στο Γ. Καραϊσκάκης, στην πρώτη αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Και στην προηγούμενη συνάντησή τους σε διπλές αναμετρήσεις το Γενάρη του 2014 είχαμε ισοπαλία χωρίς γκολ στον Πειραιά και πρόκριση των ερυθρόλευκων με 1-1 στο Περιστέρι.

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας που έδωσε ο Ολυμπιακός ανήμερα της τραγωδίας της Θύρας 7 στο Καραϊσκάκης (στο παρελθόν μόνον εκτός έδρας ή στο ΟΑΚΑ γηπεδούχος έχει αγωνιστεί) με τις δύο ομάδες να καταθέτουν στεφάνι στο μνημείο στο γήπεδο και να τηρείται και ενός λεπτού σιγή.

4042819


(Στεφάνια από τις δύο ομάδες στο μνημείο της Θύρας 7 - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Οι ερυθρόλευκοι με όλους τους «νέους» στην 11άδα (Νικολάου, Βιάνα στα στόπερ, Ρέτσος αμ. χαφ-έγινε ο νεότερος αρχηγός σε όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού στα 18 του χρόνια, στα 21 ο Κοκκινάκης ήταν αρχηγός της ομάδας βόλεϊ-Ανδρούτσος και Μανθάτης στα άκρα) και δίδυμο στην επίθεση Καρντόζο-Ανσαριφάρντ είχε μέχρι το 25 ένα σουτ μόνο του Ανασριφάρντ.

4042979


(Έγραψε ιστορία ο Ρέτσος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Από το σημείο αυτό όμως ανέβασε κατακόρυφα την πίεση στην εστία του Γκορμπούνοφ, που αναγκάστηκε να σταματήσει τουλάχιστον 4 φορές τον Ιρανό, τον Ανδρούτσο και κυρίως τον Καρντόζο σε τετ α τετ και στο σουτ του 26 με την μπάλα να σταματά και στο δοκάρι.

4043024


(Ο Γκορμπούνοφ σταμάτησε τον Καρντόζο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο Ατρόμητος στο ντεμπούτο του Σα Πίντο (επέστρεψε στην ομάδα του Περιστερίου μετά από 2 χρόνια) κράτησε μια παθητική απλά στάση και προσπάθησε να βγάλει κάποιες αντεπιθέσεις και κατέγραψε ένα καλό σουτ του Πλατέλα από το σημείο του πέναλτυ ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι, ενώ ο Ολυμπιακός είχε 10 τελικές (4 εντός εστίας).

4042955


(Ούτε ο Ανσαριφάρντ μπόρεσε να σκοράρει στο α μέρος - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Το 2ο ημίχρονο όμως ήταν πολύ χειρότερο ποιοτικά και παρότι ο Μπέντο έριξε γύρω στο 60 στο ματς Φορτούνη και Σεμπά (αντί Μανθάτη και Μαρτίνς) ο Ολυμπιακός δεν πάτησε περιοχή και είχε μόνο κάποια μακρινά σουτ εκτός εστίας.

4043035


(Άντεξε στο β μέρος η άμυνα του Ατρόμητου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο Ατρόμητος πιστός στο πλάνο του με σφιχτή άμυνα και αντεπιθέσεις, έχοντας ένα ακόμη σουτ του Λημνιού στο 57 που απέκρουσε εύκολα ο Λεάλι, έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 84 με το Λε Ταλέκ μόνο του απέναντι στον τερματοφύλακα στα 5 μέτρα (από γύρισμα του Τόνσο) να κάνει στραβοκλωτσιά μακριά από το τέρμα.

4043114


(Η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Λε Ταλέκ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Στο 86 ο Ιντέγιε (αντικατέστησε λίγα λεπτά νωρίτερα τον Καρντόζο) αστόχησε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής άουτ και το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.

4043055


(Ο Ιντέγιε (γονατιστός) δεν πιστεύει την ευκαιρία που έχει χάσει - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Κύπελλο Ελλάδας-προημιτελικά

α αγώνες

Τετάρτη 8/2

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 4-0
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0

Πέμπτη 9/2

Πλατανιάς-ΑΕΚ (17:15 - Cosmote Sport 1)
Ξάνθη-ΠΑΟΚ (19:30 - Cosmote Sport 1)

Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για το τριήμερο 28/2 - 2/3

Διαβάστε σχετικά

Κύπελλο Ελλάδας: άνετο 4-0 του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα Τρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ