ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: νίκησε στην Ξάνθη και «βλέπει» ημιτελικά ο ΠΑΟΚ

Κύπελλο Ελλάδας: νίκησε στην Ξάνθη και «βλέπει» ημιτελικά ο ΠΑΟΚ
Προβάδισμα ΠΑΟΚ για την πρόκριση EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ουσιαστικός και αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ έφυγε από την Ξάνθη με νίκη 2-1 και σαφέστατο προβάδισμα για τη ρεβάνς και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, σε μια ημέρα μνήμης για τον χαμό του ποδοσφαιριστή του Παναγιώτη Κατσούρη το 1998.

Λιγοστές οι φάσεις στο πρώτο 45λεπτο (από 3 για κάθε ομάδα) με τον ΠΑΟΚ όμως να είναι πιο επικίνδυνος και αφού ο Πέδρο Ενρίκε σούταρε στο 15 στην εξωτερική πλευρά των διχτύων από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή του Ζίφκοβιτς, ήρθε ο Μυστακίδης στο 20 να ανοίξει το σκορ.

Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Μπίσεσβαρ από τα αριστερά γέμισε με το δεξί στη μικρή περιοχή και ο Μυστακίδης με προβολή πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα της Ξάνθης.

4043997


(Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ από τον Μυστακίδη (ν.27) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)

Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλά και ο σκόρερ το αφιέρωσε (δείχνοντας το μαύρο περιβραχιόνιο, που φορούσαν όλοι οι παίκτες του Δικέφαλου) στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Παναγιώτη Κατσούρη, που στις 9/2/1998, σκοτώθηκε σε τροχαίο στα 22 του χρόνια.

2681064


(Ο αδικοχαμένος παίκτης του ΠΑΟΚ Παναγιώτης Κατσούρης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ACTION IMAGES)

4044012


(Ο Γιάννης Μυστακίδης αφιερώνει το γκολ στη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Η Ξάνθη βγαίνοντας από τα αποδυτήρια κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα με διαγώνιο σουτ του Λάζιτς στο 52 και για λίγη ώρα να ελέγχει τον ρυθμό.

4044060


(Οι παίκτες της Ξάνθης πανηγυρίζει το 1-1 από τον Λάζιτς (αριστερά στο κέντρο των τριών παικτών) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)

Ο «κρυφός άσσος» του Ίβιτς όμως στα τελευταία ματς, ο Πρίγιοβιτς μπήκε αλλαγή και στην δεύτερη επαφή του με την μπάλα κοντρόλαρε εκπληκτικά και γυρνώντας το κορμί του εξαπέλυσε κεραυνό εκτός περιοχής για το 3ο του γκολ με τον Δικέφαλο και το 1-2.

4044075


(Σκόρερ και πάλι ο Πρίγιοβιτς (αρ.) και πανηγυρίζει με τον Πέδρο Ενρίκε - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)

Ο ΠΑΟΚ όμως αναγκάστηκε να ολοκληρώσει το ματς με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε (σωστά) με 2η κίτρινη κάρτα στο 70 ο Ενρίκε. Ήταν όμως ο Δικέφαλος και όχι η Ξάνθη, που έχασε την μεγάλη ευκαιρία στο 87 σε τετ α τετ του Πρίγιοβιτς με τον Ζίβκοβιτς και στη συνέχεια τον Μυστακίδη να σουτάρει έξω.

Τραυματίστηκε φίλαθλος του ΠΑΟΚ στην εξέδρα

Στην αρχή του παιχνιδιού οπαδός του ΠΑΟΚ έπεσε από τα σκαλιά της εξέδρας, ενώ βρισκόταν στη Θύρα Γ1 (υπέστη ένα επιληπτικό επεισόδιο και γλίστρησε) και αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του Δικέφαλου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ξάνθης με θλαστικό τραύμα, δίχως κάτι άλλο σοβαρότερο.

4043976


(Η κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)

Κύπελλο Ελλάδας-προημιτελικά

α αγώνες

Τετάρτη 8/2

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 4-0
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0

Πέμπτη 9/2

Πλατανιάς-ΑΕΚ 0-0
Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2 (52 Λάζιτς / 20 Μυστακίδης, 63 Πρίγιοβιτς)

Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για το τριήμερο 28/2 - 2/3

Διαβάστε σχετικά

Κύπελλο Ελλάδας: «λευκή ισοπαλία» για Πλατανιά και ΑΕΚ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ