ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: «λευκή ισοπαλία» για Πλατανιά και ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: «λευκή ισοπαλία» για Πλατανιά και ΑΕΚ
Και πάλι ο Αραούχο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS / ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ

Σε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι, που κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα και οι άμυνες, Πλατανιάς και ΑΕΚ έμειναν στο «φτωχό» 0-0 και άφησαν «ανοιχτούς λογαριασμούς» για τη ρεβάνς και την πρόκριση από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η δοκιμή του Χιμένεθ για σχηματισμό 3-5-2 (με Βράνιες, Γιόχανσον και Κολοβέτσιο στην άμυνα και Μπακασέτα-Αραούχο στην επίθεση) για να «κουμπώσει» στην 11άδα του Πλατανιά δεν έφερε ουσιαστική ανάπτυξη στο πρώτο 45λεπτο, που ολοκληρώθηκε με μόλις 2 τελικές για κάθε ομάδα.

17613208


(Ελάχιστες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο στα Χανιά - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ)

Οι ουσιαστικές ευκαιρίες έγιναν στο β ημίχρονο και ήταν ανά δύο διαδοχικά για τις ομάδες. Πρώτα στο 49 ο Μάνταλος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Κοκκαλάς έδιωξε δύσκολα, για να «απαντήσουν» οι γηπεδούχοι με σουτ του Γιορέντε αφύλαχτος στο ύψος του πέναλτυ και εντυπωσιακή επέμβαση του Ανέστη.

4043950


(Δύο πολύ καλές επεμβάσεις από τον τερματοφύλακα Κοκκαλά του Πλατανιά - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ)

Το επόμενο ζευγάρι ευκαιριών έγινε πάλι με την ΑΕΚ να αγγίζει πρώτη το γκολ, από την κίνηση του Αραούχο να πιέσει τον αντίπαλο αμυντικό και από πλάγια θέση να σουτάρει πέφτοντας στο 71 για να πέσει ο Κοκκαλάς, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γιακουμάκη να σουτάρει και πάλι τον Ανέστη να σταματά τη μπάλα.

4043859


(Χιμένεθ (πρώτο πλάνο) και Παράσχος (βάθος) παρακολουθούν με διαφορετικό στυλ το ματς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ)

Η ΑΕΚ κράτησε πάντως σε ένα ακόμη ματς με το Χιμένεθ το μηδέν στην άμυνα (15-0 τα γκολ), αλλά επιθετικά έδειξε (όπως και στη Ξάνθη) ένδεια, αγωνιζόμενη μακριά από το ΟΑΚΑ, που όμως κυνηγά ρεαλιστικά το αποτέλεσμα, που θέλει.

Κύπελλο Ελλάδας-προημιτελικά

α αγώνες

Τετάρτη 8/2

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 4-0
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0

Πέμπτη 9/2

Πλατανιάς-ΑΕΚ 0-0
Ξάνθη-ΠΑΟΚ (19:30 - Cosmote Sport 1)

Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για το τριήμερο 28/2 - 2/3

Διαβάστε σχετικά

Κύπελλο Ελλάδας: στην ρεβάνς η πρόκριση για Ολυμπιακό και Ατρόμητο

Κύπελλο Ελλάδας: άνετο 4-0 του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα Τρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ