ΣΠΟΡ

Premier League: απέλυσε το Ρανιέρι η Λέστερ!

Premier League: απέλυσε το Ρανιέρι η Λέστερ!
Η απόλυση Ρανιέρι έχει προκαλέσει σοκ στον κόσμο του Αγγλικού ποδοσφαίρου Action Images via Reuters / Craig Brough Livepic

Σε μια απίστευτη απόφαση προχώρησε η Λέστερ με την απόλυση του Κλαούντιο Ρανιέρι 8 μήνες (!) μετά την κατάκτηση του ιστορικού πρωταθλήματος Αγγλίας και λίγες μόνον ώρες μετά την ήττα με 2-1 από την Σεβίλλη, που αφήνει ανοικτή την πιθανότητα να προκριθεί η ομάδα στα προημιτελικά του Champions League.

Η κακή πορεία της Λέστερ (1 βαθμό πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού) είχε πυροδοτήσει μια φημολογία τις τελευταίες ημέρες για απομάκρυνση του κορυφαίου τεχνικού του 2016 (με το σχετικό βραβείο στο gala της FIFA).

2017 02 23T201233Z 130882353 MT1ACI14756295 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS SEV LEI


(Ρανιέρι και Μόργκαν στο τελευταίο παιχνίδι του Ιταλού στη Σεβίλλη - Πηγή: Action Images via Reuters / John Sibley Livepic)

Κανείς όμως δεν περίμενε ότι η Λέστερ θα έδειχνε τόση αχαριστία για τον προπονητή που την οδήγησε στο περυσινό θαύμα, ενώ ακόμη δεν βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού και ερχόταν από ένα θετικό αποτέλεσμα στο Champions League μέσα στη Σεβίλλη.

2017 02 23T200444Z 130881884 MT1ACI14756267 RTRMADP 3 SOCCER ENGLAND LEI EVE


(Ο Ρανιέρι με το κυπελλο του πρωταθλήματος - Πηγή: Reuters / Darren Staples Livepic)

Η Daily Mail πρώτη έβγαλε την είδηση και η Λέστερ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση για το «διαζύγιο» των δύο πλευρών. «Ήταν μια απόφαση επώδυνη, αλλά έπρεπε να διαφυλάξουμε τα μακροχρόνια συμφέροντα του συλλόγου κόντρα στο συναίσθημα» ήταν η δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου και γιος του Ταϊλανδού μεγιστάνα Vichai Srivaddhanaprabha, Aiyawatt.

1 2017 02 23T200428Z 130881868 MT1ACI14756265 RTRMADP 3 SOCCER ENGLAND LEI EVE


(Ο ιδιοκτήτης της Λέστερ και ο Ρανιέρι στους πανηγυρισμούς για τον τίτλο - Πηγή: Action Images via Reuters / Andrew Boyers Livepic)

«Δεν περιμέναμε ασφαλώς την επανάληψη της περυσινής πορείας, αλλά η παραμονή στην κατηγορία είναι απαραίτητη και θεωρούμε ότι με την κίνηση αυτή θα έχουμε καλύτερες πιθανότητες στα τελευταία 13 παιχνίδια, που απομένουν» ήταν η ολοκλήρωση της αιτιολογίας.

Πάντως η απόφαση μοιάζει να έχει προκαλέσει σοκ σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, που θεωρεί στην πλειοψηφία του, ότι οι Ταϊλανδοί ιδιοκτήτες της Λέστερ έδειξαν αχαριστία με τον τρόπο, που συμπεριφέρθηκαν. Τα λόγια του Πιρς Μόργκαν, κορυφαίου Άγγλου δημοσιογράφου και παρουσιαστή κορυφαίων εκπομπών και σόου στην τηλεόραση σε Αγγλία και ΗΠΑ, συνοψίζει αυτό το αίσθημα.

"Η απόλυση Ρανιέρι είναι η πιο ντροπιαστική στιγμή στο ποδόσφαιρο" ήταν τα λόγια του Άγγλου δημοσιογράφου που συνέχισε και με άλλα post. Η Λέστερ είναι η 2η πρωταθλήτρια που απολύει την εππομενη σεζόν τον προπονητή, που της χάρισε τον τίτλο, αφού είχε προηγηθεί η Τσέλσι το 2015 με το Ζοσέ Μουρίνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ