ΣΠΟΡ

Οπαδοί της Λέστερ, κοινή γνώμη και ο... πολύς Μουρίνιο στο πλευρό του Ρανιέρι

Οπαδοί της Λέστερ, κοινή γνώμη και ο... πολύς Μουρίνιο στο πλευρό του Ρανιέρι
Reuters / John Sibley

Μπορεί η απόφαση της διοίκησης της Λέστερ να απολύσει τον Κλαούντιο Ρανιέρι να μην είναι η πιο παράλογη όλων των εποχών με βάση τη φετινή πορεία των «αλεπούδων», εντούτοις έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών όχι μόνο σε αυτούς που βρίσκονται κοντά στον σύλλογο, αλλά και σε ουδέτερους παρατηρητές, εξαιτίας των όσων... αδιανόητων πέτυχε ο Ιταλός προπονητής την περσινή σεζόν.

Η Λέστερ παλεύει να σωθεί. Βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από τη Χαλ και την επικίνδυνη ζώνη, έχει όλες κι όλες πέντε νίκες σε 25 αγώνες πρωταθλήματος, βρίσκεται εκτός Κυπέλλου Αγγλίας και χθες ηττήθηκε 2-1 από τη Σεβίλλη στην Ανδαλουσία, στο πρώτο ματς για τη φάση των «16» του Champions League, με αυτό το σκορ, πάντως να της αφήνει ελπίδες πρόκρισης.

Η απόφαση απόλυσης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παράλογη αν κριθεί χωρίς να συνυπολογίσει κάποιος τι άλλο έχει πετύχει ο Ρανιέρι στη θητεία του στον πάγκο της Λέστερ. Κάθε άλλο μάλιστα. Είναι, όμως, δυνατόν πράξει κάποιος έτσι;

Ο Ιταλός τεχνικός δεν έβγαλε τις «αλεπούδες» δεύτερης ή τρίτες στην Πρέμιερ, δεν τις έφτασε απλά σε ένα τελικό Κυπέλλου, ούτε κατέκτησε το Λιγκ Καπ. Πραγματοποίησε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα όλων των εποχών, κατά πολύ μεγαλύτερο από την κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική Ελλάδος. Κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Αγγλία, ένα από τα δυσκολότερα και από τα πιο ανταγωνιστικά στον κόσμο, αφήνοντας δέκα ολόκληρους βαθμούς πίσω τη δεύτερη Άρσεναλ στην πρώτη του κιόλας χρονιά στην ομάδα.

Έκανε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να μιλά για τη Λέστερ, τον Γκάρι Λίνεκερ να υπερηφανεύεται για τη γενέτειρά του και τους οπαδούς να τσιμπιούνται μην μπορώντας να πιστέψουν ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι όνειρο.

Με απλά λόγια, όσο ψυχρά και αν ενήργησε η διοίκηση της Λέστερ, οι υπόλοιποι είχαν κάθε δικαίωμα να την κρίνουν αυστηρά. Και το έκαναν και με το παραπάνω.

Πρώτοι από όλους οι οπαδοί της. Τα social media πήραν φωτιά με τη συντριπτική πλειοψηφία να κάνει λόγο για αχαριστία.

Ο Λίνεκερ μίλησε για ανεξήγητη και απαράδεκτη απόφαση, ενώ άξια αναφοράς είναι η θέση που πήρε για το θέμα ένας άνθρωπος που σπανίως μιλά με καλά λόγια για τρίτους. Ο Ζοσε Μουρίνιο, ο οποίος έγραψε στο Instagram:

«Ο πρωταθλητής Αγγλίας και Κορυφαίος Προπονητής της Χρονιάς για τη FIFA απολύθηκε. Αυτό είναι το μοντέρνο ποδόσφαιρο, Κλάουντιο. Συνέχισε να χαμογελάς φίλε μου. Κανείς δεν μπορεί να σβήσει την ιστορία που έγραψες».

https://www.instagram.com/p/p

Διαβάστε επίσης

Τραμπ, Λέστερ και Brexit: οι εκπλήξεις που εάν κάποιος είχε προβλέψει θα γινόταν πλούσιος

Όλο το Λέστερ γιόρτασε στην παρέλαση των πρωταθλητών Αγγλίας στην πόλη

Όλη η Τσέλσι αποθέωσε την πρωταθλήτρια Αγγλίας Λέστερ στον τελευταίο της αγώνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ