ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Με ανατροπή στο Περιστέρι η πρόκριση του Ολυμπιακού

Κύπελλο Ελλάδας: Με ανατροπή στο Περιστέρι η πρόκριση του Ολυμπιακού
Στα ημιτελικά του Κυπέλλου και ο Ολυμπιακός με τη νίκη 2-1 στο Περιστέρι EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η είσοδος του Κώστα Φορτούνη μετά το γκολ του Ατρόμητου, άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού και ο Έλληνας μέσος με μία ασσίστ και  μια κεφαλιά ήταν εκείνος που οδήγησε τους ερυθρόλευκους στη νίκη με 2-1 και στη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με σφιχτή αμυντική τακτική ο Ατρόμητος στα πρώτα 45 λεπτά είχε σαν στόχο να μην δεχθεί φάσεις από τον Ολυμπιακό και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό, αφού μόνον ο Ελιονούσι στο 8 και ο Ανσαριφάρντ στο 24 δοκίμασαν τις ικανότητες του Γκορμπούνοφ.

4065853


(Ο Γκορμπούνοφ κράτησε το μηδέν για την εστία του Ατρόμητου στο πρώτο ημίχρονο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Με το ξεκίνημα του β ημιχρόνου ο Ατρόμητος αιφνιδίασε τους ερυθρόλευκους με τον Ντάουντα να εκμεταλλεύεται το γύρισμα του Κιβρακίδη (που ήταν πάντως οφσάιντ στην κάθετη πάσα του Πλατέλλα) για το 1-0.

4065899


(Ο Μποτία διαμαρτύρεται για το γκολ που πέτυχε ο Ντάουντα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Και ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ στο 53, που ακυρώθηκε σωστά πάντως, αφού ο Ανσαριφάρντ, που πήρε το ριμπάουντ στο σουτ του Ελιονούσι και την απόκρουση του Γκορμπούνοφ, ήταν και εκείνος οφσάιντ.

4066025


(Ο Ανσαριφάρντ αναρωτιέται αν είναι οφσάιντ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Μπέντο έριξε στο ματς τον Φορτούνη αντί του Ελιονούσι (ο Σεμπά είχε ξεκινήσει σαν «δεκάρι») και ο Έλληνας μέσος εκτέλεσε εξαιρετικά στο 63 ένα φάουλ από τα αριστερά και βρήκε τον Ρομαό αφύλακτο την μικρή περιοχή με κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 1-1.

4065949


(Η κεφαλιά του Ρομαό - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στο 71 ήταν εκείνος που ουσιαστικά «καθάρισε» την πρόκριση σκοράροντας πλέον ο ίδιος με κεφαλιά σε ωραία σέντρα του Ντελα Μπέγια για το 1-2, αφού ο Ατρόμητος δεν βρήκε τον τρόπο να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμα στο σκορ.

4065991


(Ο Φορτούνης (ν.7) μόλις έχει βάλει το 2ο γκολ του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ακόμη και όταν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Ντα Κόστα στο 83 (χάνει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να έχουν παράπονα πάντως από τον διαιτητή Αρετόπουλου για την απόφασή του, ενώ δεν είχε αποβάλει νωρίτερα τον Πλατέλλα, που κλώτσησε εκτός φάσης τον Ντελα Μπέγια), ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έχασε μια καλή ευκαιρία με σουτ του Φιγκέιρας (μια πτώση του Λαζαρίδη στο τέλος, φαίνεται ότι δεν υπήρχε παράβαση από τον Λεάλι).

4066018


(Ο Μπέντο διαμαρτύρεται στον διαιτητή Αρετόπουλο - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Οι 4 "μεγάλοι" θα βρεθούν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά μετά το 1949 (!) (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1 και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1 στους δύο μονούς ημιτελικούς). Η κλήρωση πάντως δεν έχει οριστεί και πιθανότατα θα γίνει στις 17 Μαρτίου, ώστε να ξέρουν στην ΕΠΟ αν θα έχει προκριθεί ή όχι ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση του Europa League, ώστε να οριστούν και οι ημερομηνίες των ημιτελικών. Ο τελικός εφέτος θα γίνει στις 6 Μαΐου.

Κύπελλο Ελλάδας-προημιτελικά β αγώνες

Τετάρτη 1/3

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-1 (0-4 α αγώνας)
ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0 (0-0)

Πέμπτη 2/3

ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-1 (2-1)
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2 (46 Ντάουντα / 63 Ρομαό, 71 Φορτούνης)

Διαβάστε σχετικά

Κύπελλο Ελλάδας: η Ξάνθη τη νίκη, ο ΠΑΟΚ την πρόκριση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ