ΣΠΟΡ

Τέλος η εποχή Μπερλουσκόνι στην Μίλαν (vid)

Τέλος η εποχή Μπερλουσκόνι στην Μίλαν (vid)
Σε Κινέζους η Μίλαν, τέλος εποχής για τον Μπερλουσκόνι Reuters / Alessandro Garofalo

Μετά από 31 χρόνια ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποχαιρέτησε τη Μίλαν. Επίσημα από σήμερα η ιστορική ομάδα του Μιλάνου πέρασε στα χέρια επενδυτικού σχήματος με κινεζικά κεφάλαια, με στόχο να βρεθεί και πάλι στην κορυφή.

Το επενδυτικό σχήμα που ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου έχει επικεφαλής τον Κινέζο επιχειρηματία Γιονγκχόν Λι. Η μεταβίβαση του μετοχικού πακέτου από την εταιρεία του Μπερλουσκόνι στους Κινέζους επιχειρηματίες κόστισε περίπου 760 εκατ. € και μαζί με προμήθειες και άλλα έξοδα άγγιξε το 1 δις €!

2017 04 14T100316Z 1571304491 RC16E8381290 RTRMADP 3 ACMILAN M A


(Οι δύο νέοι ισχυροί άνδρες της Μίλαν, Ντέιβιντ Χαν Λι (αρ.) και Γιονγκχον Λι (δ.) - Πηγή: Reuters / Alessandro Garofalo)

"Η Μίλαν είναι ένας παγκόσμιας φήμης ποδοσφαιρικός σύλλογος με την πιο λαμπρή ιστορία. Καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε ένα βήμα-κλειδί για τον δρόμο προς την ανάκαμψη και για το μέλλον υποσχόμαστε πως βήμα-βήμα θα οδηγήσουμε αυτήν την θρυλική ομάδα πίσω στην κορυφή του πλανήτη" ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Κινέζου μεγιστάνα.

Είχε προηγηθεί ένα συγκινητικό αντίο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με μια μακροσκελή ανακοίνωση του προς τους φιλάθλους. "Σήμερα, έπειτα από κάτι περισσότερο από 30 χρόνια, αφήνω την θέση του προέδρου της Μίλαν. Το κάνω με πόνο και συγκίνηση, αλλά και γνωρίζοντας πως το σύγχρονο ποδόσφαιρο, για να είσαι ανταγωνιστικός στο υψηλότερο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, θέλει επενδύσεις και οικονομικές πηγές που μια οικογένεια δεν μπορεί πια υποστηρίξει" ήταν η εισαγωγή του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Τα μηνύματα συμπαράστασης και τα "ευχαριστώ" επώνυμων αλλά και ανώνυμων οπαδών της Μίλαν κατέκλυσαν τα social media, ενώ και ο σύλλογος ετοίμασε ένα βίντεο με τις μεγάλες στιγμές του συλλόγου επί προεδρίας Μπερλουσκόνι.

Στα 31 χρόνια της ηγεμονίας του η Μίλαν κατέκτησε 8 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και 6 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 5 Champions League και 5 Ευρωπαϊκά Super Cup, 1 Διηπειρωτικό και 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Στο νέο ΔΣ θα είναι εκτός από τον Γιονγχον Λι, ένας ακόμη Κινέζος επιχειρηματίας, ο Ντέιβιντ Χαν Λι, και οι πρώην CEO της Eni και της Telecom Italia Παόλο Σκαρόνι και Μάρκο Πατουάνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ