ΣΠΟΡ

Τέννις: Σκληρό μάθημα για τη Μαρία Σαράποβα στο Open της Μαδρίτης (vid)

Τέννις: Σκληρό μάθημα για τη Μαρία Σαράποβα στο Open της Μαδρίτης (vid)
Η Μπουσάρ (αρ.) νίκησε τη Σαράποβα (δ.) στο τουρνουά τέννις της Μαδρίτης Reuters / Sergio Perez

Η σημερινή 2η ημέρα του διεθνούς τουρνουά τέννις OPEN της Μαδρίτης είχε ένα κύριο γεγονός: τη μονομαχία της Καναδής Ευγενίας Μπουσάρ με τη Μαρία Σαράποβα. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια έχασε με 2-1 σε ένα ματς γεμάτο ίντριγκα και συζητήσεις για την υπόθεση ντόπινγκ, που συγκλόνισε τον κόσμο του αθλητισμού.

Η άρση της τιμωρίας της Μαρίας Σαράποβα και η επιστροφή της στα κορτ του τέννις, δεν έγινε δεκτή από όλες τις συναθλήτριες της. Πολλές ήταν εκείνες που βγήκαν ευθαρσώς και την κατηγόρησαν ότι όλα αυτά τα χρόναι της κυριαρχίας της "έκλεβε" τους τίτλους μέσω του ντόπινγκ.

Η επιστροφή της "βασίλισσας" στα κορτ

Από την άλλη πλευρά, η δύναμη του "ονόματος" της Μαρίας Σαράποβα στον κόσμο του αθλητισμού ήταν τόσο μεγάλη, που η επιστροφή της ήταν μάλλον απαραίτητη για χορηγούς και σπόνσορες. Η Ρωσίδα, παρότι αποδείχθηκε ότι έκανε χρήση της απαγορευμένης ουσίας Μελδόνιο, μετά το Αυστραλιανό OPEN του 2016, διατήρησε το μεγαλύτερο αριθμό των θαυμαστών της στον χώρο του αθλητισμού.

https://www.instagram.com/p/p

Η WTA, μετά την απόφασή του CAS να μειώσει σε 15 μήνες την ποινή της Σαράποβα, της έδωσε αρχικά 3 wild cards για να συμμετάσχει σε αντίστοιχους αγώνες, μέχρι το Roland Garros. Στην Στουτγκάρδη, στην επανεμφάνισή της, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά (έχασε από την Μλαντένοβιτς). Σημαντικότερο κριτήριο όμως για την κατάσταση της θα ήταν ασφαλώς τα δύο τουρνουά ATP της Μαδρίτης και της Ρώμης (14-21/5), που αποτελούν παραδοσιακά την "προαναγγελία" του Γαλλικού OPEN.

Η Μπουσάρ πήρε εκδίκηση

Και κάπου εδώ εμφανίζεται η Καναδή Ευγενία Μπουσάρ. Η 23χρονη Καναδή, που έχει φτάσει μέχρι το νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης και στον τελικό του Γουίμπλεντον το 2014 (έχασε από την Κβίτοβα), ήταν ανάμεσα στις αθλήτριες που δεν συμφωνούσαν με την μείωση της ποινής της Σαράποβα.

2017 05 08T185215Z 1418117981 RC1A6E285720 RTRMADP 3 TENNIS MADRID WOMEN


(Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η σαράποβα απέναντι στην Μπουσάρ - Πηγή: Reuters / Sergio Perez)

Ευθαρσώς είχε δηλώσει, ότι η Σαράποβα έκλεψε τις νίκες και η μονομαχία τους το πρωί στην Μαδρίτη, είχε τεράστια ίντριγκα. Τελικά η Μπουσάρ (πλέον στο ν.60) της έδωσε και ένα καλό μάθημα, νικώντας την Σαράποβα με 2-1 σετ (7-5, 2-6, 6-4) σε ματς που κράτησε σχεδόν 3 ώρες και αποκλείοντας την από τον γ γύρο (όπου θα αντιμετωπίσει την Κέρμπερ, ν. 2 στον κόσμο).

2017 05 08T212950Z 1091904602 RC17425FA840 RTRMADP 3 TENNIS MADRID WOMEN


(Η Μπουσάρ πανηγυρίζει τη νίκη της επί της Σαράποβα - Πηγή: Reuters / Sergio Perez)

Αποκάλυψε μάλιστα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι είχε την στήριξη πολλών συναθλητών της, που την προέτρεψαν πριν τον αγώνα, να κερδίσει τη Σαράποβα, στέλνοντας έτσι και ένα μήνυμα στον κόσμο.

Επόμενος σταθμός τώρα για την Μαρία Σαράποβα, το OPEN της Μαδρίτης, ενώ άπαντες περιμένουν να δουν εάν θα λάβει μέρος στο Ρολάν Γκαρός, στα γήπεδα, όπου έχει στεφθεί πρωταθλήτρια 2 φορές (2012 και 2014).

"Κράξιμο" στον Πικέ

Εκτός από την μάχη της Σαράποβα με την Μπουσάρ, η ημέρα είχε και λίγο από ποδόσφαιρο. Η παρουσία του Καταλανού αμυντικού της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, για να παρακολουθήσει τους αγώνες δεν πέρασε απαρατήρητη.

Κάποιοι λοιπόν φανατικοί "Μαδριλένοι" δεν του χαρίστηκαν και ενάντια σε όλα τα ήθη του τέννις τον αποδοκίμασαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ