ΣΠΟΡ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Είμαι Έλληνας, δεν έχω γνωρίσει κάτι άλλο (pics&vids)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Είμαι Έλληνας, δεν έχω γνωρίσει κάτι άλλο (pics&vids)
Twitter/@Stegi_occ

Μια ιδιαίτερη και πολύ προσωπική συζήτηση έκαναν ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με την διευθύντρια του Τομέα Πολιτισμού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Αφροδίτη Παναγιωτάκου. Τα δυο αδέλφια μίλησαν για τα δύσκολα παιδικά τους χρόνια, την εθνική Ελλάδος τις βλέψεις τους για το μέλλον και την ελληνική τους ταυτότητα.

«Δεν θέλω να φανώ αλαζόνας, αλλά έχω τους υψηλότερους δυνατούς στόχους. Θέλω να γίνω πρωταθλητής, θέλω να γίνω MVP, θέλω και μπορώ να είμαι ανάμεσα στους 50 καλύτερους όλων των εποχών και μετά ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ», είπε ο αστέρας των Μιλγουόκι Μπακς.

«Κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι δεν είμαι Έλληνας. Είμαι Έλληνας», τόνισε ο καλαθοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδος απαντώντας σε όλους όσοι αμφισβητούν την παρουσία του στην ομάδα. «Δεν έχω γνωρίσει κάτι άλλο πέρα από την Ελλάδα. Δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία. Όμως στο μέλλον θα πάω για να βοηθήσω παιδιά από την Αφρική», συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναφορά του Θανάση Αντετοκούνμπο στα παιδικά τους χρόνια. «Με ρωτάνε γιατί είμαι πάντα χαμογελαστός. Και τους απαντάω. Γελάω πολύ, γιατί μεγάλωσα στενοχωρημένος», είπε.

«Δεν υπάρχει ρατσισμός, αλλά υποκρισία», είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε. «Εδώ υπάρχει η υποκρισία, είναι χειρότερο αυτό. Στην Αμερική μπορείς να είσαι ρατσιστής, αλλά δεν κρύβεσαι. Αυτό είσαι. Έχω δει ένα σχόλιο στο facebook, που κάποιος έλεγε ‘αυτοί δεν είναι Έλληνες’, και συνάντησα τον ίδιο τύπο στην Γλυφάδα κι ήρθε με το παιδί του και μου έλεγε πως ‘κάνετε περήφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό, μπράβο’! Εγώ πήρα απλά το παιδί του στους ώμους, έβγαλα μια φωτογραφία και μου είπε ‘έφτιαξες την ημέρα του μικρού, ήταν η καλύτερή του ημέρα’».

Η πλέον συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν οι δύο μπασκετμπολίστες άκουσαν την μητέρα τους να τους τραγουδά. Οι δύο «γίγαντες», δεν μπόρεσαν να κρύψουν την συγκίνησή τους. Η Αφροδίτη Παναγιωτάκου τους είπε ότι θα τους βάλει να ακούσουν ένα ελληνικό τραγούδι για να δει αν θα μπορέσουν να το αναγνωρίσουν και τότε ακούστηκε η φωνή της μητέρας τους να τραγουδά το «όταν θα πάω κυρά μου το παζάρι».

Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο βρισκόταν στην αίθουσα. Οι δυό τους ξέσπασαν σε κλάματα με τον Γιάννη να παραδέχεται: «Δεν έχω κλάψει έτσι, ούτε όταν χάσαμε στα playoffs».

Οι Antetokounbros υποσχέθηκαν πως θα εμφανιστούν σε παρόμοια εκδήλωση στην Στέγη σε μια πενταετία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ