ΣΠΟΡ

Βραζιλία: Η συγκινητική στιγμή που τυφλό κορίτσι αποθεώνεται από οπαδούς της Μποταφόγκο (vid)

Βραζιλία: Η συγκινητική στιγμή που τυφλό κορίτσι αποθεώνεται από οπαδούς της Μποταφόγκο (vid)
video grab

Την αποθέωση από τον κόσμο που βρισκόταν στις εξέδρες του σταδίου Νίλτον Σάντος, στο Ρίο ντε Τζανέιρο γνώρισε ένα 11χρονο κορίτσι, κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρησης ανάμεσα στη Μποταφόγκο και την Αβάι, για το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα.

Η 11χρονη Τζούλια, συνόδευσε τον πατέρα της κι επιθετικό της Μποταφόγκο, Ρότζερ, στην είσοδο της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, κι έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό από την εξέδρα. Η Τζούλια, δεν έχει δει ποτέ τον πατέρα της να παίζει και να σκοράρει, καθώς είναι εκ γενετής τυφλή, εξαιτίας ατροφίας του οπτικού νεύρου.

Ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομα της Τζούλια, με την 11χρονη να μην μπορεί να κρύψει τη χαρά, τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό της, ενώ με την βοήθεια του πατέρα της χαιρετούσε κι έστελνε τα φιλιά της στην εξέδρα. Οι φίλαθλοι την αποθέωναν, με το νεαρό κορίτσι να αγκαλιάζει σφιχτά τον πατέρα της και να κλαίει στον ώμο του, όσο εκείνος της χάιδευε τα μαλλιά και σηκώνοντάς την στα χέρια του την οδήγησε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Αβάι, ο Ρότζερ ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποδοχή που επεφύλαξε στην κόρη του.

«Ένιωσα πολύ αγαπητός. Μερικές φορές ο κόσμος ξεχνάει ότι πίσω από τον επιθετικό, υπάρχει ένας πατέρας, ένας σύζυγος, αντιμέτωπος με πράγματα που σημαδεύουν τη ζωή. Η στάση των οπαδών μας σημάδεψε σήμερα την οικογένειά μου, τη ζωή μου. Η Τζούλια ένιωσε ότι την αγαπούν, ένιωσε ξεχωριστή», είπε ο Ρότζερ μετά την αναμέτρηση στην οποία η ομάδα του-για την ιστορία- γνώρισε την ήττα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ