ΣΠΟΡ

WRC: Πρώτος ο Νεβίλ στην Πολωνία, φουντώνει η μάχη του πρωταθλήματος (vid)

WRC: Πρώτος ο Νεβίλ στην Πολωνία, φουντώνει η μάχη του πρωταθλήματος (vid)
"Ιπτάμενος" ο Τιερί Νεβίλ, πήρε τη νίκη στο ράλυ Πολωνίας ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / NIKOS MITSOURAS

Το ράλυ Πολωνίας ζωντάνεψε και πάλι τη μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η νίκη του Βέλγου Τιερί Νεβίλ, μείωσε πολύ τη διαφορά του από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπαστιάν Οζιέ. Η βροχή και οι χωματόδρομοι της Πολωνίας δυσκόλεψαν πολύ πληρώματα και οχήματα του 9ου αγώνα του εφετινού WRC.

11 φορές άλλαξε η πρώτη θέση στις 23 ειδικές διαδρομές του 74ου ράλυ Πολωνίας. Η βροχή που έπεφτε έκανε δύσκολη τη ζωή των οδηγών και οι λασπωμένοι δρόμοι προκάλεσαν αρκετά προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθορίζοντας ουσιαστικά και την τελική κατάταξη.

18182491


(Ο Τάνακ ήταν το "θύμα" του απαιτητικού αγώνα στην Πολωνία - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TOMASZ WASZCZUK POLAND OUT)

Τα πρώτα προβλήματα άρχισαν στις τελευταίες ειδικές του Σαββάτου, με τον Οζιέ να είναι ο πρώτος που έσκασε το λάστιχο στο Ford Fiesta και στη συνέχεια πέφτοντας πάνω σε ένα φράχτη, χάνοντας ουσιαστικά τις πιθανότητες του για τη νίκη. Όμως και ο Νεβίλ με το Hyundai i20 έσκασε το δικό του λάστιχο και άφησε τον Οττ Τάνακ να τερματίζει πρώτος με το 2ο Ford Fiesta.

(Πηγή: You Tube / WRC)

Την Κυριακή όμως η τύχη χαμογέλασε στον Βέλγο, αφού ο Εσθονός αντίπαλός του κατέστρεψε ουσιαστικά το αμάξι του. Ο Τάνακ δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα, χάνοντας την ευκαιρία να κερδίσει, μετά την πρώτη του καρό σημαία στη Σαρδηνία. Ο Νεβίλ επωφελήθηκε και πήρε τους βαθμούς, αφήνοντας 2ο τον ομόσταυλο του Χέιντεν Πάντον και 3ο τον Οζιέ.

(Πηγή: You Tube / WRC)

18184147


(Ο Νεβίλ (δ) με το συνοδηγό του Νικολά Ζιλσούλ (αρ.) νικητές στο ράλυ Πολωνίας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TOMASZ WASZCZUK POLAND OUT)

Μετά τη νίκη του ο Νεβίλ έφτασε τους 149 πόντους, 11 πλέον πίσω από τον Οζιέ (έχει 160), και τον Λάτβαλα (112) να περνά τον Τάνακ (108) στην 3η θέση. Στους κατασκευαστές η M Sport Rally Team με τις Ford έχει ξεκάθαρο προβάδισμα (234 β.) από τη Χιουντάι που ακολουθεί με 194.

wrc rally poland


(Η βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών μετά το ράλυ Πολωνίας - Πηγή: wikipedia.org)

Επόμενος αγώνας, το ράλυ Φινλανδίας (9ος από τους 13 αγώνες του πρωταθλήματος) το τριήμερο 28-30 Ιουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ