ΣΠΟΡ

Eurobasket 2017: Χωρίς τον Τάιλερ Ντόρσεϊ η εθνική ομάδα

Eurobasket 2017: Χωρίς τον Τάιλερ Ντόρσεϊ η εθνική ομάδα
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Τον πιο αξιόπιστο σουτέρ δε θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας, ενόψει Eurobasket 2017. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ενημέρωσε με επιστολή του ότι είναι τραυματίας και δε θα μπορέσει να ενσωματωθεί στην προεπιλογή της εθνικής μπάσκετ. Στην προετοιμασία κλήθηκε ο Λαρεντζάκης της ΑΕΚ.

Μετά τον Κώστα Κουφό (που είναι τραυματίας και δεν μπήκε καν στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας μπάσκετ), ένας ακόμη NBAer της εθνικής, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δε θα είναι στην ομάδα το Σεπτέμβριο. Με επιστολή του ατζέντη του, που δημοσιοποίησε η ΕΟΚ, ο παίκτης των Ατλάντα Χοκς τραυματίστηκε στο summer league και δε θα είναι έτοιμος για την προετοιμασία.

2017 03 24T010127Z 2093123208 NOCID RTRMADP 3 NCAA BASKETBALL NCAA TOURNAMENT MIDWEST REGIONAL OREGON VS MICHIGAN


(Καταπληκτικός στο final 4 του NCAA με τους Όρεγκον ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (ν.5) - Πηγή: Reuters / Jay Biggerstaff-USA TODAY Sports)

Ο Ντόρσεϊ που έφτασε στο final-4 του NCAA, έγινε draft από τους Χοκς και βρήκε συμβόλαιο στο NBA, ήταν μακράν ο πιο αξιόπιστος σουτέρ από την περιφέρεια, ανάμεσα στους παίκτες της προεπιλογής και ήταν ένα ζητούμενο εάν θα τον επέλεγε ο Κώστας Μίσσας.

Πλέον ξεκαθαρίζει η κατάσταση στα γκαρντ με Καλάθη, Παππά, Σλούκα και Μάντζαρη να είναι λογικά και οι 4 στην τελική 12άδα. Πάντως στη θέση του κλήθηκε ο Λαρεντζάκης της ΑΕΚ.

Η ενημέρωση της ΕΟΚ

"Χωρίς τον Τάιλερ Ντόρσει θα γίνει η φετινή προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών αφού ένας τραυματισμός στον αστράγαλο συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί και δεν θα του επιτρέψει να είναι παρών όπως επιθυμούσε.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο επιστολής που έστειλε σήμερα ο ατζέντης του παίκτη, Κρις Έμενς, η πλήρης αποθεραπεία του ομογενή παίκτη από πρόσφατο τραυματισμό του στον αστράγαλο δεν θα ολοκληρωθεί πριν τα μέσα Αυγούστου, οπότε δεν θα μπορέσει να δώσει το "παρών" στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας.

Στην ίδια επιστολή εκφράστηκε η τιμή που ένιωσε ο Ντόρσεϊ με την κλήση του στην Εθνική Ομάδα, οι ευχαριστίες του για την εμπιστοσύνη και η ανυπομονησία του να συμμετάσχει σε κάποια από τις επόμενες προσπάθειες. Οι διοικούντες την ΕΟΚ και ο Κώστας Μίσσας ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στον νεαρό παίκτη και ανανέωσαν την επαφή για κάποια από τις επόμενες υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος".

2548452


(Αντετοκούνμπο και Ντόρσεϊ δε θα είναι μαζί στην προετοιμασία της εθνικής - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ