ΣΠΟΡ

Η ματαίωση του ντέρμπυ αιωνίων και τα επεισόδια στην Λεωφόρο αλλάζουν την εικόνα του πρωταθλήματος

Η ματαίωση του ντέρμπυ αιωνίων και τα επεισόδια στην Λεωφόρο αλλάζουν την εικόνα του πρωταθλήματος
EUROKINISSI/ICONPRESS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η Κυριακή που ξημερώνει μετά τις θλιβερές εικόνες και τα όσα έγιναν στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας δεν είναι απλά ημέρα αποτίμησης ζημιών. Οι επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι βαρύτατες.

Ο Παναθηναϊκός ασφαλώς και βρίσκεται στην χειρότερη θέση αυτή την στιγμή. Από τις επόμενες κιόλας ώρες οι εξελίξεις τρέχουν στο «πράσινο στρατόπεδο», καθώς στις 11 το πρωί θα γίνει το έκτακτο ΔΣ της ΠΑΕ. Μετά την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΠΑΕ για τα επεισόδια, ο πρόεδρος Γιάννης Αλαφούζος γνωστοποίησε, ότι θα θέσει την παραίτηση του στην διάθεση των μελών του ΔΣ και θα προτείνει και την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα. Όχι μόνον εξαιτίας των επεισοδίων αλλά και γιατί θεωρεί ότι δεν τηρείται η ισονομία στο πρωτάθλημα. Μια εξέλιξη που στην δεδομένη χρονική στιγμή φαντάζει με «καταστροφή» για το «τριφύλλι», καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική στον ορίζοντα.

Δείτε εδώ όλο το χρονικό της διακοπής του ντέρμπι και των όσων ακολούθησαν


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Βαριά τιμωρία περιμένει τον Παναθηναϊκό

Το φύλλο αγώνα έχει σταλεί ήδη στην διοργανώτρια αρχή. Και έχει εξαιρετική σημασία το πως κατέγραψε ο διαιτητής Παππάς, διότι βάσει των αναγραφόμενων θα κριθεί και η τιμωρία του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά χθες βράδυ, κατά την αναχώρηση των διαιτητών από το γήπεδο, ο Αθηναίος ρέφερι αναφέρει ότι έπεσαν πέντε φωτοβολίες από την εξέδρα των οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίες προκάλεσαν τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Εν συνεχεία τονίζει πως ο 4ος διαιτητής, Μιχάλης Κουκουλάκης, βγαίνοντας από τα αποδυτήρια για να τσεκάρει το γήπεδο, υπήρχαν συμπλοκές στην εξέδρα πάνω από την φυσούνα και προσθέτει, ότι η Αστυνομία δεν του εγγυήθηκε την ασφαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης. Τέλος, ο διαιτητής συμπληρώνει πως όταν βγήκε και εκείνος στον αγωνιστικό χώρο είδε πως επικρατούσε τεταμένη ατμόσφαιρα.

Εφόσον κριθεί υπαίτιος της ματαίωσης του αγώνα ο Παναθηναϊκός (εδώ έχει μεγάλη σημασία η θέση της Αστυνομίας) τότε χάνει το ματς (0-3), κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας, αφαίρεση βαθμών και χρηματικό πρόστιμο βάσει του Αθλητικού Δικαίου. Αλλά πλέον με το νέο Νόμο 4326 («Νόμος Κοντονή») και ο ίδιος ο Υπουργός έχει δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμο μέχρι 1 εκατομμύριο στην ΠΑΕ, όπως και να κλείσει κάποιες από τις Θύρες στην Λεωφόρο.


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Αυτό που γινόταν γνωστό αργά το βράδυ, ήταν η διάθεση του Υπουργείου να μην υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς «δεν φταίνε οι υπόλοιπες ομάδες». Πέρυσι απλά να θυμίσουμε, ότι υπήρξαν διακοπές στο πρωτάθλημα για αντίστοιχα γεγονότα.

Εκτός από το φύλλο αγώνα, υπόψιν λαμβάνεται και η έκθεση της ΔΕΑΒ.

Πεδίο μάχης θύμιζε η Λεωφόρος

Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε το γήπεδο αργά το βράδυ, μετά το τέλος των επεισοδίων ανάμεσα σε μερίδα οπαδών και την Αστυνομία. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση έγιναν 50 προσαγωγές και 16 συλλήψεις.


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η θέση του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε ήδη μηνύσεις για τον τραυματισμό του Φινμπόνγκασον, ενώ αργά το βράδυ ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του κείμενο σχετικά με τα όσα έγιναν στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ