ΣΠΟΡ

Eurobasket 2017: Έπιασε δουλειά η εθνική ομάδα μπάσκετ (vids)

Eurobasket 2017: Έπιασε δουλειά η εθνική ομάδα μπάσκετ (vids)
Ο "αρχηγός" Γιώργος Πρίντεζης (δ.) "υποδέχεται" τους Αντετοκούνμπρος στην αναχώρηση της εθνικής ομάδας EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η δουλειά ξεκίνησε για την εθνική ομάδα των ανδρών ενόψει του Eurobasket 2017. Η "επίσημη αγαπημένη" των Ελλήνων βρίσκεται στο Καρπενήσι για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της, πριν πάρουν σειρά τα φιλικά τουρνούα. Ο Κώστας Μίσσας και οι διεθνείς "πάτησαν" ήδη το παρκέ.

Με χαμόγελα και αισιοδοξία η εθνική ομάδα αναχώρησε το πρωί από το κλειστό του ΟΑΚΑ, με προορισμό την καθιερωμένη της βάση στο Καρπενήσι. Οι διεθνείς και ο Κώστας Μίσσας δήλωσαν έτοιμοι για σκληρή δουλειά, που θα βάλει τις βάσεις για την επίτευξη των στόχων της ομάδας στο επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

4189149


(Χαμογελαστός ο Ομοσπονδιακός τεχνικός στις δηλώσεις του στους εκπροσώπους Τύπου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Χωρίς απρόοπτα το ταξίδι στο Καρπενήσι με το πούλμαν της εθνικής στα γαλάζια και πολύ κέφι από τους διεθνείς. Η υποδοχή στο ξενοδοχείο, που παραδοσιακά φιλοξενεί τις αποστολές της εθνικής ομάδας, ήταν λιτή και όλοι βέβαια ήθελαν μια φωτογραφία με το Γιάννη Αντετοκούνμπο.

4189154


(Το πούλμαν της εθνικής ομάδας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Κώστας Μίσσας και οι συνεργάτες του (Σκουρτόπουλος, Γεραγωτέλλης, Παναγιωτόπουλος) ήδη εξήγησαν στους παίκτες το βασικό πλάνο πάνω στο οποίο θα χτιστεί η "ομάδα", που φιλοδοξούν όλοι να γυρίσει με ένα μετάλλιο από το Eurobasket.

Ο γυμναστής της ομάδας Γιάννης Παπαγεωργίου θα έχει το ειδικό βάρος αυτές τις πρώτες ημέρες στο Καρπενήσι (μέχρι την 1η Αυγούστου), σε μια μίνι προετοιμασία φυσικής κατάστασης για τους διεθνείς.

Το κύριο στάδιο για την ομάδα θα είναι βέβαια τα τουρνουά με τα φιλικά παιχνίδια, από όπου θα προκύψει και η τελική 12άδα για το Eurobasket.

Τα φιλικά προετοιμασίας

7-8 Αυγούστου, Πάτρα, Τουρνουά με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας
11-12 Αυγούστου, Βελιγράδι, Τουρνουά με τη συμμετοχή της Ελλάδας, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας
18-19 Αυγούστου, Λονδίνο, Δύο φιλικές αναμετρήσεις με τη Μεγάλη Βρετανία
23-25 Αυγούστου, Αθήνα (ΟΑΚΑ), Τουρνουά Eurobank Ακρόπολις με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Σερβίας, της Ιταλίας και της Γεωργίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ