ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα FINA: Για το χάλκινο η εθνική πόλο, ήττα από την Ουγγαρία

Παγκόσμιο πρωτάθλημα FINA: Για το χάλκινο η εθνική πόλο, ήττα από την Ουγγαρία
Η Ουγγαρία πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του πόλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος FINA εις βάρος της εθνικής μας ομάδας ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / BALAZS CZAGANY

Η εθνική ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του πόλο γνωρίζοντας την ήττα με 9-7 από την Ουγγαρία, διοργανώτρια του παγκοσμίου πρωταθλήματος FINA. Αυτή τη φορά η εθνική «προδόθηκε» από την επίθεσή της αφού σκόραρε μόνο στα τελευταία δευτερόλεπτα του β ημιχρόνου.

Το ξεκίνημα της εθνικής μας ήταν μουδιασμένο δίνοντας τη δυνατότητα στην Ουγγαρία να βάλει στην εξίσωση του ημιτελικού και το κοινό παίζοντας με ενθουσιασμό.

18286548


(Γκολ με γυριστό από τα 5 μέτρα του Χοσνιάνσκι ξεσήκωσε τον κόσμο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Balazs Czagany)

Τα μακρινά σουτ του Γενηδουνιά έφεραν την εθνική ξανά στο ματς, όμως δεν είχαμε καλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (2/5), που μας κόστισε (αντί να πάμε μπροστά στο σκορ εμείς στο ημίχρονο, χάσαμε επίθεση και δεχθήκαμε γκολ στα 5’’).

18286545


(Τα γκολ του Γενηδουνιά δεν ήταν αρκετά στην εθνική - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Balazs Czagany)

Οι Ούγγροι πήραν γρήγορα διαφορά 2 γκολ, που δεν άλλαξε σε όλο το γ 8λεπτο αφού η Ελληνική ομάδα έβγαζε τις άμυνες με αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά δεν έβρισκε γκολ («άσφαιρη» για 12 λεπτά) καθώς τη σταμάτησαν και τα δοκάρια (4 σε αυτή την περίοδο).

18286628


(Μακριά από τα γκολ έμεινε ο Γούνας (ν.12) - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Balazs Czagany)

Ένα ακόμη γκολ της Ουγγαρίας έκανε το 4-7 με την εθνική να προσπαθεί να βάλει γκολ, αλλά να μην μπορεί: κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (2/8 συνολικά), ενώ στα μακρινά σουτ πότε ο Νάγκι και πότε τα δοκάρια σταματούσαν την μπάλα σε ένα πολύ κακό παιχνίδι της εθνικής, με λάθη. Το γκολ του Φουντούλη 2’’ πριν το τέλος (μετά από σχεδόν 20 λεπτά αγώνα) απλά «σφράγισε» την κακή βραδιά.

Τα 8λεπτα: 1-2, 4-5 (3-3), 4-6 (0-1), 5-7 (1-1)

Τα γκολ της εθνικής: Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης2.

18286627


(Προσπάθεια για άμυνα από τον Κολόμβο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Balazs Czagany)

Η εθνική πλέον θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο (όπως και στο Καζάν το 2015 νικώντας την Ιταλία) παίζοντας το Σάββατο το μεσημέρι (16.00) με τον ηττημένο του 2ου ημιτελικού Σερβία-Κροατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ