ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα FINA: Στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο ο Γκολομέεφ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα FINA: Στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο ο Γκολομέεφ
Ο Γκολομέεφ (άσπρο σκουφάκι) ήταν 2ος στον β ημιτελικό των 50 μέτρων ελεύθερο του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PATRICK B. KRAEMER

Για 2η συνεχόμενη διοργάνωση ο Κριστιάν Γκολομέεφ κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει τον 5ο καλύτερο χρόνο από τους 8 αθλητές του τελικού, που θα γίνει αύριο Σάββατο στη Βουδαπέστη, προτελευταία ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Μετά το πανελλήνιο ρεκόρ στον πρωινό προκριματικό με 21.69, ο Γκολομέεφ ήταν με 21.71 2ος στη β ημιτελική σειρά των 50 ελεύθερο και κατάφερε να βρεθεί στους 8 πιο γρήγορους κολυμβητές του κόσμου (Σάββατο 29/7, 18.39).

18287475


(Σπουδαία εμφάνιση του Κριστιάν Γκολομέεφ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Tibor Illyes)

Το 2015 στο Καζάν είχε καταφέρει να είναι 7ος στον τελικό και με μια νέα κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ, ο Γκολομέεφ μπορεί να έχει βλέψεις ακόμη και για το βάθρο.

1golomeevtelikos50m


(ΟΙ 8 αθλητές του τελικού των 50 μέτρων ελεύθερο)

Αυτός είναι και ο πρώτος τελικός για τους Έλληνες κολυμβητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς είχε προηγηθεί η 9η θέση του Βαζαίου στα 200 μέτρα μικτής ατομικής, παρά το εντυπωσιακό πανελλήνιο ρεκόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ