ΣΠΟΡ

International Champions Cup: Στην Μπαρτσελόνα το πρώτο Clasico και το τρόπαιο

International Champions Cup: Στην Μπαρτσελόνα το πρώτο Clasico και το τρόπαιο
Η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Ρεάλ Μ. 3-2 και κατέκτησε το International Champions Cup Getty Images / Chris Trotman

Η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε κέρδισε με 3-2 το πρώτο Clasico της σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε το τρόπαιο στο τουρνουα ποδοσφαίρου International Champions Cup. Για τη "βασίλισσα" δεν αγωνίστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Έστω και αν πρόκειται για ένα απλό τουρνουά προετοιμασίας των ομάδων, πάντοτε οι αναμετρήσεις Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ιδιαίτερη σημασία. Η νίκη με 3-2 των "μπλαουγκράνα" στο Μαϊάμι και τον τελικό του διεθνούς τουρνουά ποδοσφαίρου χαροποίησε τα εκατομμύρια των οπαδών της Μπαρτσελόνα.

GettyImages 824372848


(Πανηγυρισμοί των παικτών της Μπαρτσελόνα στο Μαϊάμι - Πηγή: Getty Images / Mike Ehrmann)

Όλα τα αστέρια της Μπαρτσελόνα αγωνίστηκαν κανονικά στην αναμέτρηση. Παρών και ο Νεϊμάρ, που πανηγύρισε έξαλλα τα γκολ του Μέσι (3) και του Ράκιτιτς (7) για το προβάδισμα με 2-0 της Μπαρτσελόνα, στο κλασικό δυνατό ξεκίνημα των ομάδων του Ερνέστι Βαλβέρδε.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει δώσει άδεια στον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά η πρωταθλήτρια Ισπανίας κατάφερε να μειώσει με τον Κόβασιτς (14) και να ισοδαρίσει στο 36 με τον Ασένσιο.

GettyImages 824380640


(Ο Κόβασιτς έχει καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σίλεσεν - Πηγή: Getty Images / Mike Ehrmann)

Το πρώτο "κλάσικο" της σεζόν κρίθηκε με γκολ του Ζεράρ Πικέ στο 50, καθώς οι πολλές αλλαγές στη συνέχεια δεν επέτρεψαν να δούμε κάτι περισσότερο.

GettyImages 824360754


(Ο Πικέ (δ) μόλις έχει νικήσει το Νάβας και με το 3-2 χαρίζει το τρόπαιο στην Μπαρτσελόνα - Πηγή: Getty Images / Mike Ehrmann)

ΡΕΑΛ Μ.: Νάβας, Καρβαχάλ (74' Χακιμί), Ράμος (46' Νάτσο), Βαράν (46' Βαγιέχο), Μαρσέλο (74' Ερνάντεθ), Καζεμίρο (74' Γιορέντε), Μόντριτς (46' Ίσκο), Κόβατσιτς (74' Θεμπάγιος), Μπέιλ (74' Όσκαρ), Ασένσιο (46' Βάθκεθ), Μπενζεμά (74' Μαγιοράλ)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σίλεσεν, Βιδάλ (63' Σεμέντο), Πικέ (73' Μαστσεράνο), Ουμτιτί (63' Βερμάλεν), Άλμπα (73' Ντιν), Μπουσκέτς (73' Σέρτζι Σαμπέρ), Ράκιτιτς (73' Αλενιά), Ινιέστα (46' Σέρτζι Ρομπέρτο), Μέσι (63' Σουάρεθ), Νεϊμάρ (73' Τουράν), Σουάρες (63' Αλκάθερ)

GettyImages 824383072


(Το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς για την Μπαρτσελόνα - Πηγή: Getty Images / Chris Trotman)

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων το Ισπανικό Σούπερ Καπ: 13 Αυγούστου Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης και 16 Αυγούστου Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ