ΣΠΟΡ

US OPEN: Αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς, αρχίζει η Σάκκαρη

US OPEN: Αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς, αρχίζει η Σάκκαρη
Δεν τα κατάφερε να προκριθεί στο κυρίος ταμπλό του US OPEN o Στέφανος Τσιτσιπάς EPA/KOEN SUYK

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε και λύγισε στον τελευταίο του αγώνα πριν το κεντρικό ταμπλό του US OPEN, χάνοντας με 2-1 σετ από τον Γάλλο Μαΐ. Στο κεντρικό ταμπλό θα είναι η Μαρία Σάκκαρη, που όμως έχει πολύ δύσκολη κλήρωση από τον πρώτο κιόλα γύρο του Αμερικανικού τουρνουά Grand Slam.

Δεν άντεξε στο τέλος

Έχοντας παίξει 3 σετ που κρίθηκαν στο τάι μπρέικ με τον Ιταλό Μπερετίνι, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε να δίνει ένα ακόμη μεγάλο σετ στην αναμέτρηση με τον Γάλλο Μαΐ, που επίσης κρίθηκε στο τάι-μπρέικ μετά από 50 λεπτά με 8-6 υπέρ του Γάλλου. Ο νεαρός ΄Ελληνας πρωταθλητής μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 1-1, κερδίζοντας το 2ο σετ με 6-3 σε 36 λεπτά, όμως οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν. Ο 35χρονος Γάλλος τεννίστας, που παίζει για 15η φορά στα κορτ του US OPEN είχε την εμπειρία και ολοκλήρωσε με 6-0 τη νίκη του (2-1 σετ) και παρουσία στο κεντρικό ταμπλό.

https://www.instagram.com/p/p

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα)

Ξεκινά η Μαρία Σάκκαρη

Μετά τον αποκλεισμό του Τσιτσιπά και νωρίτερα της Γραμματικοπούλου, μοναδική Ελληνική παρουσία θα είναι αυτή της Μαρίας Σάκκαρη, που θέλει να περάσει επιτέλους από τον 1ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν (κάτι που δεν πέτυχε 2 χρονιές, 2015 και 2016).

18242526


(Έτοιμη για την πρόκληση του US OPEN η Μαρία Σάκκαρη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PETER SCHNEIDER)

Η κλήρωση πάντως δεν ήταν καλή αφού στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει την Ολλανδέζα Μπέρτενς η οποία βρίσκεται στο Νο 25 της Παγκόσμιας κατάταξης.

1 sakkariusopen


(Το πρόγραμμα της Σάκκαρη - Πηγή: US OPEN)

Το γυναικείο τουρνουά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, με 8 κοπέλλες να διεκδικούν το ν.1, ενώ αίγλη στο τουρνουά δίνει και η επιστροφη σε Grand Slam της Μαρίας Σαράποβα (μετά την τιμωρία της και τον αποκλειμό της) καθώς δέχθηκε τη wild card των διοργανωτών και στον α γύρο θα αντιμετωπίσει τη Σιμόνα Χάλεπ, στο πρώτο μεγάλο ντέρμπυ του τουρνουά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ