ΣΠΟΡ

Eurobasket 2017: «Πέταξε» για Φινλανδία η εθνική ομάδα

Eurobasket 2017: «Πέταξε» για Φινλανδία η εθνική ομάδα
Με αισιοδοξία και χαμόγελα η εθνική ομάδα του μπάσκετ στην αναχώρησή της EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Με αισιοδοξία και πίστη για επιτυχία αναχώρησε η εθνική ομάδα του μπάσκετ. Πρώτος σταθμός των διεθνών η Φινλανδία, όπου θα γίνουν τα ματς του α προκριματικού ομίλου του Eurobasket 2017 και στόχος η πρόκριση στα νοκ-άουτ της Τουρκίας.

Οι διεθνείς έχουν αφήσει πίσω τους το θέμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και εμφανίζονται αποφασισμένοι να πετύχουν στην πρόκληση του Ευρωμπάσκετ. Οι δηλώσεις των παικτών:

Κώστας Σλούκας

«Έχουμε κατεβάσει λίγο το κεφάλι φέτος. Λίγη τύχη στον όμιλο χρειαζόμαστε και θα πάμε καλά. Δεν κάναμε την καλύτερη προετοιμασία που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει. Η απουσία του Γιάννη μας άλλαξε τα σχέδια. Ωστόσο πιστεύω ότι η ομάδα θα κάνει καλή πορεία και χωρίς τον Γιάννη. Όσο για τα τρίποντα; Θα σουτάρουμε και με το πόδι και μπορεί να μπουν».

4211515


(Πρίντεζης (αρ.) και Σλούκας (δ.) στο αεροδρόμιο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Βαγγέλης Μάντζαρης

«Η απώλεια του Γιάννη, πέρα από τα αρνητικά που επιφέρει, θα μας φέρει πιο κοντά. Το σημαντικότερο είναι ότι πάμε ενωμένοι για να κάνουμε υπερήφανο τον ελληνικό λαό. Πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα ειδικά στον αμυντικό τομέα και στα ριμπάουντ, αλλά πρέπει πάνω απ' όλα να είμαστε πιο σταθεροί και να παίζουμε καλό μπάσκετ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

4211522


(Χαμογελαστός ο Βαγγέλης Μάντζαρης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Γιώργος Παπαγιάννης

«Θα κοιτάξουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, πάνω απ' όλα για την Ελλάδα. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε το καλύτερο μας αγωνιστικό πρόσωπο. Θα κοιτάξουμε όλα τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο».

4211509


(Ο Γιώργος Παπαγιάννης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ιωάννης Παπαπέτρου

«Το κλίμα είναι μια χαρά, η ομάδα έχει δέσει και είμαστε όλοι κοντά. Ο στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση, να πάμε βήμα-βήμα. Όλα είναι θέμα momentum και σε τι κατάσταση θα βρεθούμε στα νοκ άουτ παιχνίδια. Το θέμα βέβαια είναι να φτάσουμε στα νοκ άουτ. Το θέμα είναι να κάνουμε την Ελλάδα ασπροπρόσωπη».

Κλειδί η διάρκεια

Για τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Μίσσα, η διάρκεια είναι εκείνη, που θα καθορίσει και την τύχη της εθνικής ομάδας στο τουρνουά.

«Το πιο σημαντικό είναι η διάρκεια. Έχουμε κάποια πράγματα στα οποία είμαστε πολύ καλοί και πρέπει να κρατήσουμε και άλλα που πρέπει να διορθώσουμε. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο περιφερειακό σουτ, επειδή θα παίξει μεγάλο ρόλο. Από πλευράς άμυνας η διάρκεια θα είναι κι εκεί σημαντική».

4211531


(Αισιόδοξος ο Κώστας Μίσσας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

«Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, θεωρώ ότι είμαστε ομάδα, θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και η βάση για να έρθουν τα αποτελέσματα. Το κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητές του. Είναι σημαντικό να συγκεντρώνεσαι για το επόμενο ματς και να ξεχνάς το προηγούμενο σε ένα πρωτάθλημα με συχνούς αγώνες. Θεωρώ ότι έχουμε μία πολύ καλή αίσθηση ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, γιατί αξίζει σε αυτή την ομάδα».

«Από αυτά που έχουμε δει στο κομμάτι της άμυνας, έχουμε μεγάλη αποτελεσματικότητα στις αλλαγές με διάφορα σχήματα, στα οποία όμως δημιουργούνται μειονεκτήματα στην επίθεση. Πρέπει λοιπόν να παντρέψουμε διάφορα πράγματα ανάλογα με τον αντίπαλο. Αυτή είναι η λογική μας. Άλλο ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά την συγκέντρωση και την άμυνα είναι τα ριμπάουντ. Τα αμυντικά ριμπάουντ μπορεί να μας βοηθήσουν και όταν έχουμε πρόβλημα στη σετ επίθεση, στο transition, ώστε να χτυπήσουν την αντίπαλη ομάδα στην αντίδραση και όχι στην δράση».

4209435


(Το τρόπαιο του Eurobasket - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Οι ευχές του ΠΣΑΚ

Τις ευχές για επιτυχία της εθνικής ομάδας έδωσε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος των Ελλήνων παικτών με ανακοίνωσή του.

«Καλή τύχη στην εθνική μας ομάδα του μπάσκετ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο ξεκινάει σε λίγες ημέρες, εύχονται τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών. Με αφορμή την αναχώρηση της "γαλανόλευκης", θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους διεθνείς, ότι είμαστε δίπλα τους σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, ως οι καλύτεροι συμπαίκτες. Να αποδείξουμε για ποιο λόγο οι Έλληνες παίκτες παραμένουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά και γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα, θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Ευχόμαστε ο κόσμος να βγει πάλι στους δρόμους και να πανηγυρίσει.

Οι ευχές μας είναι στις... αποσκευές τους!»

Το πρόγραμμα της Εθνικής στο Eurobasket

Πέμπτη 31/8 Ισλανδία-Ελλάδα (16.30)
Σάββατο 2/9 Ελλάδα-Γαλλία (16.30)
Κυριακή 3/9 Σλοβενία-Ελλάδα (16.30)
Τρίτη 5/9 Ελλάδα-Φινλανδία (20.00)
Τετάρτη 6/9 Ελλάδα-Πολωνία (17.30)

Οι 4 πρώτοι προκρίνονται στους «16» και αντιμετωπίζουν χιαστί τους τέσσερεις του β ομίλου (Ουκρανία, Ισραήλ, Λιθουανία, Γεωργία, Ιταλία, Γερμανία).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ