ΣΠΟΡ

ΠΚ 2018: Χωρίς Τοροσίδη και Κουρμπέλη η εθνική ομάδα

ΠΚ 2018: Χωρίς Τοροσίδη και Κουρμπέλη η εθνική ομάδα
Με προβλήματα ξεκίνησε η προετοιμασία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θα αντιμετωπίσει την Εσθονία και το Βέλγιο χωρίς τους Τοροσίδη και Κουρμπέλη, που είναι τραυματίες. Αγωνία μέχρι τέλος για την παρουσία του Κώστα Μήτρογλου στα δύο σημαντικά παιχνίδια της γαλανόλευκης στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Ο τραυματισμός του αρχηγού της εθνικής ομάδας Βασίλη Τοροσίδη στην αναμέτρηση της Μπολόνια με την Μπενεβέντο το Σάββατο (έγινε αλλαγή στο ημίχρονο) είναι η πιο σημαντική απουσία, αφού στις κλήσεις του Μίκαελ Σκίμπε δεν υπάρχει άλλος καθαρόαιμος δεξιός μπακ.

2610502


(Πανηγυρισμοί του Τοροσίδη στο ματς με την Εσθονία - Πηγή: EUROOKINISSI SPORTS)

Μόνο κατά συνθήκη θα μπορούσαν να αγωνιστούν εκεί παίκτες, χωρίς κανείς από αυτούς όμως να μπορεί να προσφέρει στο κομμάτι δημιουργία και σκοράρισμα όπως ο αρχηγός της εθνικής. Στις δηλώσεις ο Μίκαελ Σκίμπε τόνισε ότι η λύση θα δοθεί εκ των έσω (παρότι υπάρχει η υποψηφιότητα του Μπακάκη από την ΑΕΚ): "Η ομάδα έχει υψηλό κίνητρο. Κοιτάζουμε μόνο την Εσθονία, έχουμε πολλά προβλήματα, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά που έχουμε. Το κενό σε δεξί αμυντικό άκρο (Σιώπης, Μανιάτης, Σταφυλίδης και Ρέτσος) κι επίθεση (Διαμαντάκος, Βέλλιος) θα καλυφθεί εκ των έσω. Δεν σκεφτόμαστε ακόμη το ματς το Βέλγιο".

4211702


(Ο Μίκαελ Σκίμπε πρέπει να βρει λύση για το δεξί άκρο της άμυνας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Κουρμπέλης ένιωσε ενοχλήσεις πριν το ματς του Παναθηναϊκού με το Λεβαδειακό και βγήκε από την 11άδα. Και οι δύο παίκτες εξετάστηκαν από το ιατρικό τημ και αποφασίστηκε ότι δεν μπορούν να αγωνιστούν με την Εσθονία (31/8) και το Βέλγιο (3/8).

Αγωνία για το Μήτρογλου

Αγωνία όμως υπάρχει στο τημ της εθνικής και για τον Κώστα Μήτρογλου. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός προέρχεται από απουσία ημερών, μετά από μυικό τραυματισμό σε παιχνίδι της Μπενφίκα. Έχει κληθεί στην αποστολή με την υποσημείωση ότι σίγουρα δε θα παίξει με την Εσθονίς και ότι γίνεται αγώνας για να είναι έτοιμος στο ντέρμπυ με το Βέλγιο.

4088068


(Να προλάβει το ματς με το Βέλγιο "τρέχει" ο Κώστας Μήτρογλου - Πηγή: EUROOKINISSI SPORTS)

Οι κλήσεις της εθνικής

Καρνέζης, Καπίνο, Ανέστης, Κυριακίδης (τερματοφύλακες) Μανωλάς, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος (τιμ. με Εσθονία), Ρέτσος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Λυκογιάννης (αμυντικοί), Σιώπης, Μανιάτης, Σάμαρης, Ζέκα, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Μάνταλος, Γιαννιώτας, Φορτούνης, Μπουχαλάκης (μέσοι), Μπακασέτας, Δώνης, Μήτρογλου, Βέλλιος, Διαμαντάκος (επιθετικοί).

1 4211696


(Πλάνα από την προπόνηση της Δευτέρας των διεθνών - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ