ΣΠΟΡ

Οι «ελληνικές μετεγγραφές» της τελευταίας ημέρας

Οι «ελληνικές μετεγγραφές» της τελευταίας ημέρας
Αρκετές μετεγγραφές την τελευταία ημέρα για τις ομάδες της Super League EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Και στο ελληνικό πρωτάθλημα, υπήρξαν οι κινήσεις ενίσχυσης των ομάδων την τελευταία ημέρα. Οι 4 «μεγάλοι» της Super League είχαν ασφαλώς τη μερίδα του λέοντος. Και οι υπόλοιπες ομάδες όμως του πρωταθλήματος έκαναν κάποιες κινήσεις, ενώ πλέον υπάρχει το περιθώριο να γίνουν μετακινήσεις και ελεύθερων παικτών για ένα 10ήμερο.

Στον απόηχο της μετεγγραφής Ρέτσου

Η τελευταία ημέρα στον Ολυμπιακό ήταν ουσιαστικά αφιερωμένη στην μετακίνηση του Παναγιώτη Ρέτσου στη Λεβερκούζεν. Ο Ολυμπιακός όμως κινήθηκε για τον αντικαταστάτη του, που ήταν ο Βέλγος Μπγιορν Ένγκελς.

1 4210127


(Η μετεγγραφή του Ρέτσου (δ.) στη Λεβερκούζεν μονοπώλησε το ενδιαφέρον στον Ολυμπιακό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν τα περισσότερα χρήματα Ελληνικής ομάδας για αμυντικό (περίπου 7 εκατ. €), ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρξε μια προσπάθεια για να έρθει στον Πειραιά και ο Κέβιν Μιραλάς (με την Έβερτον όμως να συζητά μόνο πώληση και όχι δανεισμό). Τελικά αυτός που ήρθε ήταν ο έμπειρος Βέλγος γκολκίπερ Σίλβιο Προτό (πρώην της Άντερλεχτ), 14ος στην περίοδο του καλοκαιριού.

Την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό ανακοίνωσε μάλιστα η πρώην ομάδα του, η Οστάνδη και θα αποτελέσει μαζί με τον Καπίνο το δίδυμο γκολκίπερ.

Στον αστερισμό του Αραούχο

Στην ΑΕΚ όλα κινήθηκαν γύρω από τον Σέρχιο Αραούχο και την επιστροφή του στην ομάδα. Από την Τετάρτη το βράδυ, όταν έγινε γνωστή η συμφωνία ΑΕΚ και Λας Πάλμας (δανεικός για 1 χρόνο), οι οπαδοί του Δικεφάλου κινητοποιήθηκαν και επεφύλαξαν μια αποθεωτική υποδοχή στον Αργεντινό επιθετικό.

4213376


(Απίστευτη υποδοχή των οπαδών της ΑΕΚ στον Αραούχο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Μάλιστα ο Αραούχο άλλαξε το αρχικό του πλάνο και παρέμεινε στην Αθήνα, με τη μητέρα του να φέρνει τα πράγματά του και έκανε και την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα.

Σημαντική ενίσχυση όμως για την Ένωση είναι η επιστροφή του Παναγιώτη Κονέ. Ο διεθνής μέσος επιστρέφει στην ΑΕΚ μετά από 9 χρόνια και θα φορά τη φανέλα της για τον επόμενο χρόνο (με οψιόν αγοράς).

Τέλος δεν έγινε κάποια κίνηση για στόπερ, και μέχρι τις επιστροφές Λαμπρόπουλου και Τσιγκρίνσκι, θα δοθεί και χρόνος συμμετοχής σε Τζανετόπουλο/Γιαννούτσο.

«Χτύπησε» την τελευταία ώρα

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε να κάνει τρεις εξαιρετικές κινήσεις στο φινάλε των μετεγγραφών, μετά την πώληση του Ζέκα. Πρώτος ήρθε ο διεθνής αμυντικός χαφ από το Μάλι, Σιλά, για να καλύψει το κενό του «αρχηγού».

Ακολούθησε ο Γάλλος εξτρέμ Μουνιέ και ο διεθνής Σουηδός χαφ Χίλιεμαρκ, που ανεβάζουν πολύ την ποιότητα αλλά και το βάθος του ρόστερ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε έτσι τις 12 μετεγγραφές στην περίοδο του καλοκαιριού, ενώ πέτυχε να γλυτώσει και το συμβόλαιο του Ρινάλντι, που πήγε στην Ιταλία.

Υπήρξαν μάλιστα και δύο προτάσεις για βασικούς παίκτες του «τριφυλιού». Σύμφωνα με πληροφορίες η Κροτόνε ήθελε τον Κουτρουμπή, αλλά δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια, ενώ και η Μπενφίκα έκανε πρόταση αγοράς ύψους 2,2 εκατ. € για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο (που θα έμενε δανεικός για ένα ακόμη χρόνο στην ομάδα), αλλά δεν υπήρξε συμφωνία του παίκτη με τους «αετούς της Λισσαβόνας».

4211076


(Πρόταση της Μπενφίκα για τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Οδ. Βλαχοδήμου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο Βιεϊρίνια και πάλι στην Τούμπα

Ο Αντελίνιο Βιεϊρίνια είχε πει ότι θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι του 2017 πραγματοποίησε την υπόσχεση του. Ο Δικέφαλος περίμενε τη Βόλφσμπουργκ να ρίξει τις απαιτήσεις της και με 1 περίπου εκατ. € τον έφερε πίσω.

4213264


(Ο Βιεϊρίνια με το 88 στον ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM / ΠΑΕ ΠΑΟΚ)

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ απολαμβάνουν και πάλι το βίντεο της ΠΑΕ με τα γκολ του Πορτογάλου, που πήρε το νούμερο 88 και θα έχει ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια της ομάδας για τα επόμενα 3 χρόνια (περίπου 5 εκατ.).

Αν και «παλιός», ο Βιεϊρίνια δε γλύτωσε το απαραίτητο «φατούρο» από τους συμπαίκτες του στην προπόνηση της Παρασκευής.

Εξίσου ποιοτική και ακριβή μετεγγραφή ήταν του Βραζιλιάνου μέσου Μαουρίτσιο, που έμεινε ελεύθερος από τη Ζενίτ, πήρε το νούμερο 8 και για τα επόμενα 3 χρόνια θα εισπράττει και αυτό από 1,5 εκατ.

Ο ΠΑΟΚ όμως θέλησε να προσδώσει ποιότητα και στην άμυνα με την απόκτηση του διεθνή Περουβιανού στόπερ Κάρλος Ζαμπράνο από τη Ρούμπιν Καζάν. Παρότι η Ρωσική ομάδα καθυστέρησε την Πέμπτη με τα διαδικαστικά, η FIFA ενέκρινε την Παρασκευή τη μετεγγραφή του.

4213282


(Ο Πέδρο Ενρίκε στα γραφεία του ΠΑΟΚ για να ολοκληρώσει το δανεισμό του - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)

Αντίστροφη πορεία για τον Πέδρο Ενρίκε, καθώς ο ΠΑΟΚ δέχθηκε την πρόταση από την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν Καραμπάγκ και τον έδωσε δανεικό (οψιόν αγοράς 5 εκατ.).

Οι κινήσεις των υπολοίπων

Λιγοστές οι κινήσεις των υπολοίπων ομάδων της Super League. Οι περισσότερες είχαν ήδη κάνει τις αγορές τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν έλειψαν όμως και κάποιες σημαντικές τελευταίες προσθήκες. Δύο παίκτες του Ολυμπιακού, που δε χωρούσαν στο ρόστερ κατέληξαν δανεικοί: ο Σιώπης στον Πανιώνιο και ο Μανθάτης στον ΠΑΣ Γιάννινα (που πήρε και το Σολτάνι).

Ο διεθνής στόπερ Βαγγέλης Μόρας μετά από σπουδαία καριέρα στα Ιταλικά γήπεδα, επιστρέφει στα 36 του για να δώσει εμπειρία και ποιότητα στην άμυνα του Παναιτωλικού.

Ο Πλατέλλας έλυσε το συμβόλαιό του με τον Ατρόμητο και αναζητά την επόμενη ομάδα του, με τους Περιστεριώτες να δίνουν το Στόιτσεφ στον Πλατανιά.

Τέλος σημαντική κίνηση για την Κέρκυρα, που απέκτησε δανεικό από τον ΑΠΟΕΛ το διεθνή Κύπριο αμυντικό μέσο Κωστάκη Αρτυματά (βασικός την Πέμπτη στη σπουδαία νίκη της Κύπρου επί της Βοσνίας με 3-2).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ