ΣΠΟΡ

Eurobasket 2017: Καλάθης και Θανάσης Αντετοκούνμπο στα βίντεο της FIBA (vids)

Eurobasket 2017: Καλάθης και Θανάσης Αντετοκούνμπο στα βίντεο της FIBA (vids)
Αφιέρωμα στην εμφάνιση του Νικ Καλάθη (κ.) για την εμφάνιση του κόντρα στην Πολωνία EUROKINISSI SPORTS

Η εξαιρετική εμφάνιση του Νικ Καλάθη στο νικηφόρο αγώνα της εθνικής ομάδας με την Πολωνία και το εντυπωσιακό κόψιμο του Θανάση Αντετοκούνμπο βρέθηκαν στα βίντεο αφιερώματα της FIBA για τη χθεσινή αγωνιστική του Eurobasket 2017.

Ο "ιπτάμενος" Θανάσης Αντετοκούνμπο

Η "πτήση" του Θανάση Αντετοκούνμπο για να σταματήσει τον αιφνιδιασμό της Πολωνίας, και το εντυπωσιακό στοπ (που οδήγησε και στον ελαφρύ τραυματισμό του) είναι ανάμεσα στις 5 πιο εντυπωσιακές φάσεις τη Τετάρτης, όπως τις επέλεξε η FIBA.

18429422


(Ανησύχησαν για λίγο στο γήπεδο από τον τραυματισμό του Θανάση Αντετοκούνμπο και του Τσελ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MAURI RATILAINEN)

Στο σχετικό Top-5 ο Αντετοκούνμπο είναι για 2η φορά και στην κορυφή βρέθηκε το κόψιμο του Ντατόμε, που έδωσε τη νίκη στην Ιταλία επί της Γεωργίας.

Κομπιούτερ ο Νικ Καλάθης

Το double-double του Νικ Καλάθη (24 π. και 10 ασ.) απέναντι στους Πολωνούς δεν μπορούσε νε περάσει δίχως σχολιασμό από τους διοργανωτές, που ετοίμασαν και το σχετικό βίντεο για την εμφάνιση του άσσου του Παναθηναϊκού Superfoods.

Ο Καλάθης μαζί με τον Κώστα Σλούκα έγραψαν ιστορία και για έναν ακόμη λόγο στην 100η νίκη της εθνικής σε Eurobasket. Με τους 26 πόντους του γκαρντ της Φενέρ (που είναι πρώτος σκόρερ της εθνικής στην πρώτη φάση) το δίδυμο Καλάθη-Σλούκα έγινε το πρώτο δίδυμο γκαρντ, μετά τους Γκάλη-Γιαννάκη, που έβαλαν 50+ πόντους σε παιχνίδι της εθνικής.

29/6/1991 Γκάλης και Γιαννάκης είχαν μαζί 55 πόντους κόντρα στην Τσεχοσλοβακία (θέσεις 5-6) για τελευταία φορά. από τις 20 συνολικά που το κατάφεραν (με 72 πόντους απέναντι στη Βουλγαρία το 1989 τους περισσότερους).

Restart η εθνική ομάδα

Ή "επανεκκίνηση" όπως λέει στις δηλώσεις του ο Γιώργος Παπαγιάννης στην επίσημη σελίδα της ΕΟΚ για τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας στους 16 του Eurobasket και τον πρώτο αγώνα με τη Λιθουανία.

18429228


(Δηλώσεις έκανε ο Παπαγιάννης για το ματς με τη Λιθουανία - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MAURI RATILAINEN)

Η εθνική ομάδα πετάει σήμερα για την Κων/λη, όπου το Σάββατο (21.30) θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία στο Σινάν Ερντέμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ